Квашені баклажани. Найвдаліший рецепт з баклажанів

Квашені баклажани вийдуть шалено смачними і соковитими. Це один з найбільш вдалих рецептів з цього чудового продукту.

Необхідні продукти:

  • Солодкий болгарський перець – 0,5 кг.
  • Свіжі баклажани – 3 кг.
  • Помідори свіжі – 700 гр.
  • Олія – 1 ст.
  • Зелень селери – один пучок
  • Ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • Часник – 2-3 г.
  • Оцет 9% – 170 мл.
  • Вода – 3 л.
  • Стручковий гіркий перець – 1 шт.
  • Сіль – 3 ст. л

Покроковий процес приготування:

Овочі і селеру вимийте, дайте воді стекти.

Баклажани необхідно вибирати приблизно одного розміру, приблизно 15 см.

Баклажани очистіть, відріжте плодоніжки і хвостик, розріжте на дві половинки, потім кожну з половинок ще на чотири частини. Все викладіть в глибоку миску і поки відкладіть в сторону.

Болгарський перець наріжте на півкільця і також відкладіть.

Ріпчасту цибулю і помідори також наріжте півкільцями і відкладіть в сторону.

Гострий перець наріжте соломкою, зелені стебла селери наріжте ножем.

Часник очистіть і відкладіть в сторону, його необхідно видавити через прес перед викладанням овочів в каструлю.

У каструлю великого розміру налийте 3 літри води, посоліть, після закипання влийте оцет і перемішайте. У киплячу воду акуратно викладіть нарізані баклажани, накрийте кришкою і варіть до тих пір, поки вода не закипить. Кришку зніміть і варіть 7 хвилин.

Викладіть баклажани на друшляк і дайте стекти зайвій воді.

Поки баклажани на друшляку, на плиту поставте сковорідку, налийте олію і трохи прогрійте. Коли Ви почуєте невеликий тріск, вимкніть і відкладіть в сторону.

Тепер каструлю, в якій варилися баклажани, вимийте і витріть насухо.

Кількість баклажанів розділіть приблизно на чотири частини.

На дно каструлі викладіть гілочки селери і видавіть кілька зубчиків часнику.

Викладіть пару часточок помідора і теплі часточки баклажанів, якими необхідно заповнити нижній шар в каструлі. Зверху видавіть пару зубчиків часнику. Полийте невеликою кількістю олії, зверху викладіть ще кілька гілочок селери і викладіть болгарський перець, цибулю, і гіркий перець. Зверху додайте часточки помідора.

Потім розподіліть другий шар баклажанів, в аналогічному порядку повторіть всі шари.

Зверху накрийте каструлю тарілкою і поставте вантаж. Каструля повинна добу стояти на кухні, потім переставте її в холодне місце.

Через добу баклажани можете перекласти в банки і поставити в прохолодне місце. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...