Квас на смак як з бочки з нашого дитинства. Буде готовий вже через 6 годин

Домашній квас - рецепт приготування

Квас виходить солодким, різким і дуже смачним, освіжаючим і з пишною пінкою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода холодна – 5 л;
  • цукор – 45-66 г (за смаком);
  • дріжджі сухі – 6 г;
  • цикорій – 40 г;
  • лимонна кислота – 1 ч.л.

Процес приготування квасу

Змішуємо воду з цукром, ставимо на плиту і перед тим, як рідина закипить, додаємо лимонну кислоту. Коли все закипить, знімаємо з плити і охолоджуємо.

Коли температура води стане теплою, кидаємо дріжджі, перемішуємо.

Накриваємо каструлю марлею і залишаємо на 4 години. У тому випадку, якщо у вас не дуже тепло в приміщенні, тоді краще залишити на всю ніч.

Як тільки з’явиться піна, квас можна розливати по пляшках і відправляти в холодильник для повного охолодження – тільки так квас набуває свій смак і різкість, в теплому вигляді, ви не зрозумієте смаку.

Rating
( No ratings yet )
Loading...