Сьогодні пропоную вашій увазі рецепт приготування курки з картоплею в банці, раніше так курку готувала моя бабуся. Вирішила спробувати приготувати і не пошкодувала, курка вийшла дуже соковитою і ніжною, а картопля просто тане в роті.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 1/2 чайної ложки.
- Прованські трави – 1/2 чайної ложки.
- Соняшникова олія – 50 мл.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Запашний перець горошком – 5 шт.
Покроковий процес приготування:
1. Курку добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, додаємо сіль, паприку і прованські трави. Все добре перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин маринуватися.
2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, моркву нарізаємо кружечками, а картопля середніми шматочками (я нарізала фігурним ножем, так гарніше виглядає).
3. На дно трьох літрової банки кладемо лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і викладаємо куряче м’ясо, тільки не все, а рівно половину.
4. Другим шаром викладаємо цибулю, потім моркву і картоплю, додаємо сіль за смаком.
5. На картоплю викладаємо другу половину курячого м’яса, додаємо 50 мл соняшникову олію і шийку банки щільно закриваємо фольгою.
6. У кришці з фольги робимо проколи зубочисткою і прибираємо банку в холодну духовку, (інакше в розігрітій вона може лопнути), виставляємо 200 градусів на 90 хвилин до повного приготування.
Спробуйте приготувати, сподіваюся вам сподобається. Смачного!