Курка з картоплею у власному соку: забутий усіма метод приготування

Сьогодні пропоную вашій увазі рецепт приготування курки з картоплею в банці, раніше так курку готувала моя бабуся. Вирішила спробувати приготувати і не пошкодувала, курка вийшла дуже соковитою і ніжною, а картопля просто тане в роті.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1/2 чайної ложки.
  • Прованські трави – 1/2 чайної ложки.
  • Соняшникова олія – 50 мл.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Запашний перець горошком – 5 шт.

Покроковий процес приготування:

1. Курку добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, додаємо сіль, паприку і прованські трави. Все добре перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин маринуватися.

Курка з картоплею у власному соку: забутий усіма метод приготування

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, моркву нарізаємо кружечками, а картопля середніми шматочками (я нарізала фігурним ножем, так гарніше виглядає).

3. На дно трьох літрової банки кладемо лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і викладаємо куряче м’ясо, тільки не все, а рівно половину.

Курка з картоплею у власному соку: забутий усіма метод приготування

4. Другим шаром викладаємо цибулю, потім моркву і картоплю, додаємо сіль за смаком.

Курка з картоплею у власному соку: забутий усіма метод приготування

5. На картоплю викладаємо другу половину курячого м’яса, додаємо 50 мл соняшникову олію і шийку банки щільно закриваємо фольгою.

6. У кришці з фольги робимо проколи зубочисткою і прибираємо банку в холодну духовку, (інакше в розігрітій вона може лопнути), виставляємо 200 градусів на 90 хвилин до повного приготування.

Курка з картоплею у власному соку: забутий усіма метод приготування

Спробуйте приготувати, сподіваюся вам сподобається. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...