Рецепт курки в лаваші знадобиться вам у разі раптових гостей. Страву можна подати на недільний сніданок або в якості гарячої закуски до невеликого сімейного торжества. Закуска запікається в духовці. При цьому методі приготування куряче м’ясо виходить соковитим, а лаваш НЕ пересушеним.
Інгредієнти:
- Лаваш (1,5 листа) – 150 г.
- Куряче філе – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Кріп, петрушка – 2 м
- Грузинські трави – 1 ст. л.
- Паприка – 0,5 ч. Л.
- Коріандр – 0,5 ч. Л.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Помідор – 1 шт.
- Сіль перець.
Як приготувати лаваші в духовці:
1. Куряче філе нарізати невеликими кубиками з розміром сторони 0,7 см. Це зручно робити, якщо філе злегка підморожене, за допомогою гострого ножа. Викласти підготовлені кубики в миску для приготування начинки.
2. Додати сіль, перець і сухі спеції. Перемішати масу.
3. У помідора відрізати чашолисток, видалити насіння. Нарізати м’якоть помідора невеликими кубиками. Викласти до м’яса.
4. Часник натерти на дрібній тертці, викласти в миску. Додати подрібнену зелень.
5. Викласти 2,5 ст. л. сметани.
6. Перемішати начинку, залишити при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Включити духовку.
7. Лист лаваша розрізати навпіл. На край викласти одну третю частину начинки.
8. Згорнути бічні краї як на фото.
9. Загорнути начинку в конверт. Аналогічність зробити ще два конверта.
10. Вироби змастити сметаною, укласти в товстостінну форму або сковорідку гриль. Готувати в духовці, розігрітій до 180 градусів 25 хвилин до зарум’янювання лаваша.
11. Курку в лаваші викласти на тарілку для подачі, прикрасити свіжою зеленню. Відразу подати до столу. У закуски чудова структура – хрусткий лаваш і ароматна соковита начинка. Така страва напевно припаде до смаку вашим близьким.