Курка гриль на сковороді: рецепт соковитого м’яса

Добре, коли живеш в приватному будинку і на задньому дворі можна будь-якої миті приготувати м’ясо на грилі. У нього особливий смак і аромат, у духовці такого не досягнеш. На цей випадок я маю один чудовий рецепт – курка гриль на сковороді. М’ясо, приготоване таким чином, виходить соковитіше за шашлик.

Необхідні продукти:

  • Куряче стегно – 6 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Розмарин – 3 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Світле пив0 – 250 мл
  • Оливкова олія – 1-2 ст. л.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Промийте стегенця та обсушіть їх паперовими рушниками. Посоліть і поперчіть м’ясо, добре втріть спеції.

Курка гриль на сковороді: рецепт соковитого м'яса

Розігрійте сковороду з оливковою олією, додайте вершкове масло, гілочку розмарину та цілі зубчики часнику. Викладіть шматочки курки і обсмажте із двох сторін до золотистого кольору.

Курка гриль на сковороді: рецепт соковитого м'яса

Грубо наріжте очищену цибулю, складіть у чашу блендера і збийте до пюре. Змішайте цибульну масу з пшеничним пив0м, спеціями для курки та гірчицею.

Курка гриль на сковороді: рецепт соковитого м'яса

Приберіть зі сковороди часник і розмарин, підсмажте стегна ще 5 хвилин, потім залийте цибульним соусом. Накрийте кришкою та тушкуйте ще 40 хвилин на помірному вогні.

Курка гриль на сковороді: рецепт соковитого м'яса

Поки курка готується, ви можете приготувати картопляний гарнір або овочевий салат. Для салату вам потрібно нашаткувати чверть капусти, додати до неї нарізаний скибочками огірок та 3 помідори, а також великі кубики солодкого перцю. Пікантності додасть половинка червоної цибулі, нарізаної півкільцями. Небагато зелені, а для заправки використовуйте 3 ст. л. оливкової олії та сік чверті лимона. Посоліть, поперчіть, перемішайте і подавайте із соковитими курячими стегнами.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...