Курячий рулет «Столичний» за рецептом улюбленої бабусі із села

Для мене немає кращої альтернативи магазинним м’ясним виробам, ніж цей рулетик. Адже в ньому нічого зайвого: свіже куряче м’ясо та спеції. Готую його часто: собі із чоловіком на сніданок, на бутерброди дітям, у піцу за рецептом бабусі. А ще курячий рулет “Столичний” – це чудова холодна закуска для будь-якого свята. У нарізці виглядає просто чудово.

Корисна порада: під час приготування деяких страв від індички та курки залишається шкіра. Я її не викидаю, а заморожую. Потім буде як знахідка: для різних ковбас, рулетів, запечених у духовці чи грилі. Просто ідеально!

Необхідні продукти:

  • Куряча грудка – 800 г
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Фундук – 15 г
  • Часниковий порошок – 2 ч. л.
  • Куряча шкіра – 2 шт.
  • Желатин – 10 г
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Покроковий процес приготування:

Розрізайте філе курячої грудки пластом, не доходячи до краю 1 см. Злегка відбийте бік, де робили надріз. Філе також можна зблендерити, тоді вийде ніжніша і пишніша текстура.

Курячий рулет «Столичний» за рецептом улюбленої бабусі із села

Підготуйте пряну суміш: мускатний горіх розмішайте з копченою паприкою, сіллю, перцем та часниковим порошком.

Фундук подрібніть у крихту та додайте у спеції. Добре перемішайте.

Натріть куряче філе приготовленою сумішшю та присипте зверху желатином. Відкладіть філе на 30-60 хвилин промаринуватися.

Курячий рулет «Столичний» за рецептом улюбленої бабусі із села

Шкіру добре промийте і видаліть залишки жиру і плівок.

Підготовлене філе викладіть на шкіру, розрівняйте, не залишаючи вільних ділянок. Далі акуратно скрутіть рулет.

Курячий рулет «Столичний» за рецептом улюбленої бабусі із села

Покладіть заготовку в спеціальну сітку для ковбасних виробів або ж перев’яжіть товстою капроновою ниткою самостійно.

Змастіть поверхню рулету олією, присипте паприкою, сіллю та перцем.

Загорніть його у фольгу та відправляйте у розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте 60 хв.

Курячий рулет «Столичний» за рецептом улюбленої бабусі із села

Потім зніміть фольгу з готового курячого рулету і щедро полийте його соком, що виділився. Увімкніть режим гриль або увімкніть верхнє нагрівання і запікайте до рум’яної скоринки.

Дістаньте рулет із духовки та остудіть до кімнатної температури. Загорніть у харчову плівку та відправте в холодильник для стабілізації. Далі зніміть сітку (нитки).

Остиглий курячий рулетик наріжте на шматочки, подавайте з хроном або гірчицею. На свіжому хлібі з помідором взагалі супер. Смачного!

Звертаю вашу увагу і на те, що всі духовки різні, діаметр рулету також виходить різним, тому перевіряйте готовність за допомогою зубочистки або робіть невеликий надріз. Іноді для запікання може знадобитися трохи більше часу. Для гарної подачі використовуйте листя зеленого салату.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...