Куряча печінка по-чеськи: чехи навчилися готувати її так, що вона стає м’яка як паштет

У нас курячу печінку смажать рідко, вважаючи її субпродуктом. Зате чехи навчилися готувати ту саму печінку так, що вона при смаженні стає м’якою наче ніжний паштет. Ми побачили цей фірмовий рецепт в одного з найпопулярніших кулінарів Східної Європи: виявилося, повторити його буде нескладно і вдома.

Інгредієнти: 500 г курячої печінки, 30 г бекону, 2 цибулини, кілька шматочків сала (воно додасть печінці соковитості), 30 г бекону перець, сіль, насіння кмину, борошно, літр курячого бульйону, майоран.

Для початку підготуємо всі інгредієнти для подальшої роботи. Порційними, не надто великими шматочками нарізаємо печінку, подрібнюємо бекон, дрібно шаткуємо цибулю. Тепер у глибокій каструлі розпускаємо сало і першим обсмажуємо бекон. Потім додаємо цибулю, перчимо і солимо, висипаємо кмин смажимо цибулю до легкої золотистості.

Куряча печінка по-чеськи: чехи навчилися готувати її так, що вона стає м'яка як паштет

Перекладаємо до цибулі печінку. Висипаємо борошно, вливаємо курячий бульйон. Готуємо під кришкою на найповільнішому вогні 10 хвилин. Потім додаємо майоран.

Куряча печінка по-чеськи: чехи навчилися готувати її так, що вона стає м'яка як паштет

Перекладаємо печінку на сковороду разом із соусом, який загуснув. Смажимо, навіть швидше просто прогріваємо її лише 3 хвилини і можна кликати всіх до столу.

Куряча печінка по-чеськи: чехи навчилися готувати її так, що вона стає м'яка як паштет

Подайте курячу печінку по-чеськи з ніжним картопляним пюре, або білим рисом.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...