Кульки з крабових паличок, сиру та часнику – ідеальна страва для свята

Пропонуємо вам смачні кульки з використанням крабових паличок, варених яєць разом із плавленим сиром. Виходить чудова закусочка на святковий стіл. Додавання соусу «Майонез» надасть цим кулькам ніжності, а часник створить відчуття пікантності. Тільки 5 складових та просте приготування. А результат – яскравий та ситний.

Необхідні продукти:

  • 170 гр. крабових паличок;
  • 100 гр. сиру плавленого;
  • Два великі яйця;
  • 50 гр. майонезу;
  • Один зубок часнику;
  • Солі та перцю чорного меленого взяти згідно смаку.

Покроковий процес приготування:

1. За 30 чи 40 хв. до того, як почнете робити закуску, плавлений сирок треба покласти в морозильну камеру, щоб він став твердим, і його простіше буде терти на тертці. Крабові палички (за потреби) треба розморозити.

2. Відваріть яйця круто. Я, наприклад, доводжу холодну воду, де лежать яйця, до кипіння та варю 30 або 40 сек. Потім вогонь вимикаю, закриваю каструлю кришкою і ставлю яйця остигати в гарячій воді 8 хв., потім беру крижану воду та обполіскую їх. Яйця точно не переваряться і стануть ніжнішими.

3. Потрібно дістати крабові палички з упаковки. Кожну паличку трохи розгорніть і відрізайте її частину, яка пофарбована в червоний колір. Потім треба натерти цю червону частину на тертці і використовувати на декор. Білі частини паличок треба нарізати як дрібні кубики та помістити в салатницю.

4. Почистіть і через прес подрібніть часник. Натерши на дрібній терочці плавлений сир, покладіть його в подрібнений часник (у салатницю) до нарізаних паличок.

5. З холодних яєць зніміть шкаралупу і натріть їх на тертці. Покладіть яйця з майонезом у салатницю до інших продуктів.

6. Добре розмішайте складові та додайте трохи солі з чорним меленим перцем.

7. Розділіть цю масу на порції. Мої порції розміром із 1 столову ложку + гірка. Виходить 7 великих кульок. Змочіть руки водою. Скачайте кулі і обваляйте кожну у стружці з натертої раніше червоної частини паличок.

8. Поставте закуску на полицю холодильника на 30 або 40 хвилин. на охолодження, а потім можете нести на стіл. Їжте на здоров’я!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...