Кухар навчив як надати прісним зимовим овочам смаку: їх треба запекти в духовці майже як піцу

Зимові овочі вже найчастіше трапляються надто водянистими та прісними. У салати їх краще не різати, але досвідчений кухар навчив, як все ж таки повернути їм смак. Досить запекти овочі в духовці майже як піцу.

Інгредієнти: 2 кабачка, по 1 червоному і жовтому болгарському перцю, 1 баклажан, броколі, 1 червона цибулина, 3 зубчики часнику, 8 помідорів чері, трохи консервованих помідорів, 80 грамів пармезану, 100 г панірувальних сухарів, 125 г моцарелли, 2 чайні ложки орегано, 1 чайна ложка базиліка, 1/2 чайної ложки чебрецю, морська сіль, чорний перець, оливкова олія.

Готувати овочі у духовці дуже просто. Ніякої попередньої роботи не потрібно: відразу змащуємо соняшниковою олією лист і нарізаємо на нього всі обрані овочі. Різати краще приблизно рівними шматочками, щоб вони готувалися рівномірно. Ставимо деко в духовку на 20 хвилин при 200 градусах із включеним нижнім та верхнім нагріванням.

Кухар навчив як надати прісним зимовим овочам смаку: їх треба запекти в духовці майже як піцу

Тепер натираємо на тертці пармезан у миску до панірувальних сухарів. Туди ж вичавлюємо через прес часник, перемішуємо. Висипаємо орегано, сіль, базилік та чебрець, знову перемішуємо.

Кухар навчив як надати прісним зимовим овочам смаку: їх треба запекти в духовці майже як піцу

В окрему ємність перекладаємо томатну пасту, заправляємо її сіллю, базиліком та перцем. Перемішуємо.

Кухар навчив як надати прісним зимовим овочам смаку: їх треба запекти в духовці майже як піцу

Дістаємо овочі з духовки, їх також перемішуємо та поливаємо томатним соусом. Потім присипаємо сирною сумішшю, розкладаємо зверху розрізані невеликими часточками помідори чері і нарізану півкільцями червону цибулю. Зверху натираємо ще трохи сиру, поливаємо все оливковою олією.

Кухар навчив як надати прісним зимовим овочам смаку: їх треба запекти в духовці майже як піцу

Знову випікаємо 20 хвилин при 200 градусах.

Склад овочів може бути іншим, цей рецепт допускає експерименти.

Кухар навчив як надати прісним зимовим овочам смаку: їх треба запекти в духовці майже як піцу

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...