Кращі продукти для підтримки здоров’я легенів і їх захисту від захворювань

Вчені вважають важливим наявність в раціоні певних поживних речовин, які ефективно підтримують добре здоров’я легенів і забезпечують зниження ризиків захворювань.

Наукові фахівці констатують: їжа, яку вживає людина, має прямий вплив на її здоров’я, і це повною мірою стосується стану легень.

«Легкі грають життєво важливу роль у функціонуванні організму, тому важливо підтримувати їхнє здоров’я і здатність очищатися від забруднювачів з навколишнього середовища. Якісне збалансоване харчування в цілому пов’язано з поліпшенням стану легень і зниженням ризику таких захворювань, як астма, ХОЗЛ та інші », – цитує медиків портал Times Now.

Його експертами були названі кращі поживні речовини і продукти для підтримки максимально здорової функції легенів і їх захисту від захворювань.

Білок. Споживання невеликої кількості білка збільшує сприйнятливість до респіраторних інфекцій, тому важливо включати в раціон джерела з високим вмістом цього компонента, підкреслюють лікарі. Кращими в цьому плані для організму є білки з високою біологічною цінністю. Їх джерела – це яйця, м’які сири, ніжне м’ясо, риба, молочні продукти, бобові, горіхи.

Вітамін А. Його отримання знижує частоту інфекцій дихальних шляхів. Велика частина дієтичного вітаміну А надходить з листових зелених овочів (капуста, шпинат), помаранчевих і жовтих овочів і фруктів (помідори, морква, гарбуз), а також їх брокколі, дині, кабачки. Кращі тваринні продукти, що дають вітамін, – це молочні продукти і вершкове масло, яєчні жовтки, печінка тріски, яловича печінка.

Вітамін С. Будучи одним з найпотужніших природних антиоксидантів, він підтримує здоров’я легенів, знищуючи вільні радикали, які утворюються при впливі диму, смогу. Продукти, багаті вітаміном C, включають ківі, червоний перець (солодкий), цитрусові, папайя, полуниця, брокколі, ананаси, манго, диня, яблука.

Поліненасичені жирні кислоти. Завдяки їм посилюються певні імунні функції, активніше здійснюється процес очищення легенів. Кращий спосіб отримувати цей тип жиру – щодня з’їдати жменю волоських горіхів або насіння льону.

Антиоксиданти. Дані речовини зменшують окисне пошкодження і мають протизапальну дію на внутрішні органи. Для оздоровлення легенів вчені рекомендують їсти часник: його антиоксидантне з’єднання алліцин, є ефективним природним антибіотиком. Ще один чудовий продукт – імбир: він має ефект, що знижує запалення і утворення слизу.

Спеції. Очищенню легенів від потенційних токсинів і їх захисту від інфекцій ефективно сприяє споживання в їжу куркуми, яка володіє вираженою протизапальною дією. Регулярне використання спеції, за словами дослідників, допомагає зменшувати запалення в дихальних шляхах, а також дає ефект детоксикації легенів.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...