Краще шарлотки. Яблучно-сирний пиріг «Повний захват»

Цей сирно-яблучний пиріг б’є всі рекорди і може сміливо замінити собою класичну шарлотку. Готуйте його хоч кожний день – не набридне!

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 200 гр (1 гранований стакан + 2 ст. л. з гіркою + 1 ч. л. з гіркою);
  • Яйця – 2 шт .;
  • Цукор – 100 гр. (4 ст. л. з гіркою);
  • Тепле молоко – 80 мл. (1/3 стакана);
  • Соняшникова олія – 70 мл (5 ст. л.);
  • Розтоплене вершкове масло – 30 гр. (2 ст. л.);
  • Розпушувач – 10 гр .;
  • Дрібка солі;
  • Яблука – 2 шт.

Для начинки:

  • Сир домашній будь-якої жирності – 200 гр .;
  • Сметана будь-якої жирності – 200 гр .;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Цукор – 3 ст. л .;
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л .;
  • Яблука – 2 шт.

З просіяного борошна, яєць, цукру, молока, масла, олії, солі і розпушувача замісити рідкувате тісто. Яблука дрібно порізати з шкіркою, видалити серцевину, додати до тіста.

Краще шарлотки. Яблучно-сирний пиріг «Повний захват»

Перелити тісто з яблуками в форму, випікати протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Краще шарлотки. Яблучно-сирний пиріг «Повний захват»

Тим часом приготувати сирний шар. У мисці змішати сир, сметану, яйця, цукор і крохмаль.

Краще шарлотки. Яблучно-сирний пиріг «Повний захват»

Дістати пиріг, не чекаючи охолодження, залити його сирною сумішшю.

Краще шарлотки. Яблучно-сирний пиріг «Повний захват»

Зверху викласти два яблука, порізані часточками. Запікати в духовці ще 15-20 хвилин при тій же температурі.

Краще шарлотки. Яблучно-сирний пиріг «Повний захват»

Завдяки такій заливці, яблучний пиріг виходить зовсім іншим на смак! Спробуйте – вашим рідним напевно сподобається.

Краще шарлотки. Яблучно-сирний пиріг «Повний захват»

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...