Краще, чим з м’ясом: високий пиріг з курячою печінкою на пісочному тісті

Страва, про яку ми розповімо вам сьогодні, гідна того, щоб отримати визнання на гастрономічному рівні. І це печінковий пиріг.

Все вірно, високий пиріг на пісочному тісті, а не знаменитий торт з печінкових млинців. Для нього точно так само використовується куряча печінка! А також ніжна вершкова заливка і дрібка зелені.

Необхідні продукти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 250 мл
  • Вершкове масло – 170 г
  • Сіль за смаком
  • Цибуля – 500 г
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Куряча печінка – 500 г
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Зелень – за смаком

Покроковий процес приготування:

Приготуйте пісочне тісто: змішайте натерте вершкове масло з борошном, содою і 50 мл сметани. Замісіть тісто, скачайте в кулю і приберіть його в холодильник.

Краще, чим з м'ясом: високий пиріг з курячою печінкою на пісочному тісті

Наріжте цибулю і обсмажте її в олії до золотистого кольору.

На тій же сковорідці обсмажте курячу печінку. Подрібніть її в пасту і змішайте з цибулею. Посоліть і поперчіть суміш за смаком.

Краще, чим з м'ясом: високий пиріг з курячою печінкою на пісочному тісті

Викладіть тісто у форму для запікання і зробіть основу для пирога з бортиками.

Краще, чим з м'ясом: високий пиріг з курячою печінкою на пісочному тісті

Викладіть печінкову суміш на тісто і залийте яйцями, збитими з залишками сметани. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.

Краще, чим з м'ясом: високий пиріг з курячою печінкою на пісочному тісті

Рецепт простий, але вкрай вдалий. Печінковий пиріг із задоволенням їдять навіть вибагливі діти. Урізноманітнити смак пирога можна соусом зі смородини і часником: вони добре поєднуються з курячою печінкою. Бажаємо вам приємного апетиту!

Краще, чим з м'ясом: високий пиріг з курячою печінкою на пісочному тісті

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...