Пропоную приготувати ці привабливі “Крабові сніжки” на Новорічний стіл. Думаю, що будь-які гості оцінять такий варіант гідно. Закуску можна подавати як порційний салат або як намазки, наприклад, на бутерброд, часниковий сухарик, пісочний або листковий крекер. У будь-якому випадку – це дуже смачно і красиво.
Інгредієнти на 6 порцій:
- Крабові палички – 200 гр
- Сир – 100 гр
- Яйця – 2 шт.
- Петрушка – 2-3 гілочки
- Часник – 1 зубчик
- Майонез – 60 гр
- Сіль і перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
Крабові палички натерти на дрібній тертці і розділити на дві частини. Одну частину (2/3 від усієї кількості) перекласти в глибоку ємність, а меншу частину (1/3 від усієї кількості) відкласти в сторону.
Варені яйця теж натерти на дрібній тертці і скласти в ємність з основною частиною крабових паличок.
Точно так же натерти сир і скласти в ємність з крабовими паличками і яйцями. Сир можна використовувати будь-який, але мені найбільше для цієї закуски подобаються сири типу Сулугуні.
Дрібно нарізати петрушку або будь-яку іншу зелень на свій смак. Петрушка, як мені здається, підходить найкраще. Відповідно, зелень теж потрібно відправити в ємність до всіх інгредієнтів.
Видавити часник, додати майонез, якщо потрібно посолити, поперчити і добре перемішати. Кількість часнику береться за бажанням, але я додаю його зовсім небагато, щоб він не перебив ніжний смак салату.
Сформувати з отриманого салату кульки. Розмір кульок може бути будь-яким, від зовсім маленьких до великих, як у мене. Кульки обваляти в крабових паличках, які були відкладені.
Ось такі симпатичні “сніжки” з дуже простих інгредієнтів у мене виходять. Можна розкласти їх на гарну тарілку і покласти на будь-який святковий або Новорічний стіл.
Порційний салат-закуска з крабових паличок “Крабові сніжки” дуже ніжний і при цьому добре тримає форму. Рекомендую спробувати.