У кожної господині є свій рецепт улюбленого салату на зиму, який з’їдається першим. Цей рецепт – саме такий! Салатик залишається хрустким, соковитим, дуже смачним – взимку будете шкодувати, що закрили мало банок!
Інгредієнти для салату:
- морква – 300 гр .;
- цибуля – 250 гр .;
- перець болгарський – 400 гр .;
- помідори сливка – 400 гр .;
- капуста – 500 гр .;
- лавровий лист – по 1 шт. в літрову банку;
- соняшникова олія – по 1 ст. л .;
- запашний перець – по 3 шт .;
- перець горошком – по 5-6 шт;
- маринад: на 1 л води 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 50 мл 9% оцту.
Моркву, капусту і болгарський перець нарізати дрібною соломкою. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Помідори (обов’язково сливка) нарізати на четвертинки, видаливши плодоніжки. На дно чистих банок укласти запашний перець, перець горошком і лавровий лист. Потім шарами покласти моркву, цибулю, перець, капусту, утрамбувати пальцями. Далі покласти помідори, знову морква, цибуля, капусту і помідори на верх банки. У кожну банку налити олію.
Приготувати маринад за рецептом.
Залити маринад в банки, накрити кришками.
Укласти банки на дно каструлі з рушником. По плечики банок налити теплу воду, довести до кипіння, зменшити вогонь, стерилізувати протягом 30 хвилин.
Дістати банки, закрити, перевернути, повністю охолодити. У такому вигляді банки спокійно зберігаються навіть в кухонній шафі всю зиму!