Кожний раз шкодую взимку, що заготовила мало. Лінивий, але дуже смачний салат на зиму

У кожної господині є свій рецепт улюбленого салату на зиму, який з’їдається першим. Цей рецепт – саме такий! Салатик залишається хрустким, соковитим, дуже смачним – взимку будете шкодувати, що закрили мало банок!

Інгредієнти для салату:

  • морква – 300 гр .;
  • цибуля – 250 гр .;
  • перець болгарський – 400 гр .;
  • помідори сливка – 400 гр .;
  • капуста – 500 гр .;
  • лавровий лист – по 1 шт. в літрову банку;
  • соняшникова олія – по 1 ст. л .;
  • запашний перець – по 3 шт .;
  • перець горошком – по 5-6 шт;
  • маринад: на 1 л води 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 50 мл 9% оцту.

Моркву, капусту і болгарський перець нарізати дрібною соломкою. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Помідори (обов’язково сливка) нарізати на четвертинки, видаливши плодоніжки. На дно чистих банок укласти запашний перець, перець горошком і лавровий лист. Потім шарами покласти моркву, цибулю, перець, капусту, утрамбувати пальцями. Далі покласти помідори, знову морква, цибуля, капусту і помідори на верх банки. У кожну банку налити олію.

Кожний раз шкодую взимку, що заготовила мало. Лінивий, але дуже смачний салат на зиму

Приготувати маринад за рецептом.

Кожний раз шкодую взимку, що заготовила мало. Лінивий, але дуже смачний салат на зиму

Залити маринад в банки, накрити кришками.

Кожний раз шкодую взимку, що заготовила мало. Лінивий, але дуже смачний салат на зиму

Укласти банки на дно каструлі з рушником. По плечики банок налити теплу воду, довести до кипіння, зменшити вогонь, стерилізувати протягом 30 хвилин.

Кожний раз шкодую взимку, що заготовила мало. Лінивий, але дуже смачний салат на зиму

Дістати банки, закрити, перевернути, повністю охолодити. У такому вигляді банки спокійно зберігаються навіть в кухонній шафі всю зиму!

Кожний раз шкодую взимку, що заготовила мало. Лінивий, але дуже смачний салат на зиму

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...