На початку літа потрібно постаратися з’їсти якнайбільше соковитої стиглої полуниці! Відмінною ідеєю стане приготування простого, але неймовірно смачного пирога на кефірі з полуницею. Кожен шматочок цієї випічки буквально тане у роті! Аромат полуниці, який наповнить увесь будинок, не залишить нікого байдужим!
Для приготування пиріг знадобиться:
- кефір або натуральний йогурт – 250 гр;
- вершкове масло – 100 гр;
- яйця – 3 шт;
- цукор – 200 гр;
- розпушувач – 11 гр;
- екстракт ванілі – 1 ч.л;
- сіль – ¼ ч.л;
- борошно – 400 гр;
- полуниця – 300 г;
- цукор – 15 гр.
Прошарок з полуницею:
- полуниця – 250 гр;
- цукрова пудра – 50 гр.
Готується пиріг простіше. Промийте полуницю та обсушіть ягоди паперовим рушником.
Збийте розм’якшене вершкове масло із цукром, сіллю і екстрактом ванілі до отримання пишної світлої маси, додайте яйця по 1 шт і кефір або йогурт.
Додайте просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і замісіть ніжне однорідне тісто. Перекладіть тісто у форму для запікання, вистелену пергаментним папером, та розрівняйте його.
Зверху на тісто викладіть розрізану навпіл полуницю.
Щоб на пирозі утворилася гарна карамельна скоринка, присипте його тростинним цукром. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці 40-50 хвилин. Витягніть пиріг з духовки і залиште остигати на решітці. Для приготування полуничного прошарку збийте полуницю з цукровою пудрою.
Розріжте охолоджений пиріг на 2 коржі. Вилийте на нижній шар полуничний прошарок і накрийте верхнім шаром.
Залишіть пиріг на 30-40 хвилин і подавайте до столу, присипавши цукровою пудрою.