Котлети під шубою з грибами та сметаною: покроковий рецепт

Котлети під шубою – універсальна страва. Їх можна готувати як із курячого фаршу, так і з червоного м’яса. А як начинка підійде майже все, що є у вашому холодильнику: від картоплі до квашеної капусти! Та й сирна шапка робить свою справу.

М’ясо, гриби та сир – відмінне поєднання, правда? Крім того, сметанний соус робить страву м’якою і соковитою, додає вершкову нотку.

Необхідні продукти:

  • Курячий фарш – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 250 г
  • Сметана – 100 г
  • Твердий сир – 80 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Соняшникова олія – за смаком

Покроковий процес приготування:

Вбийте до фаршу яйце, посоліть і приправте чорним перцем і паприкою за смаком, перемішайте.

Котлети під шубою з грибами та сметаною: покроковий рецепт

Дрібно наріжте гриби та цибулю. Обсмажте їх на сковороді з олією. Потрібно, щоб вода повністю випарувалася. Посоліть, поперчіть та перемішайте.

Котлети під шубою з грибами та сметаною: покроковий рецепт

Сформуйте з курячого фаршу невеликі коржі з поглибленнями для грибної начинки, викладіть їх на лист, застелений пергаментом.

Котлети під шубою з грибами та сметаною: покроковий рецепт

Викладіть в ямки гриби з цибулею і змастіть сумішшю зі сметани та нарізаної зелені.

Котлети під шубою з грибами та сметаною: покроковий рецепт

Випікайте півгодини в розігрітій до 180 ° С духовці. За 10 хвилин до кінця приготування посипте тертим сиром.

Сметанний соус можна зробити більш пікантним. Для цього додайте пару пропущених через прес зубчиків часнику. М’який аромат рознесеться по квартирі відразу, збираючи на кухні всіх членів сім’ї!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...