Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

Таким методом можна готувати котлети з різного м’яса. Всі вони виходять соковитими і дуже смачними. Прекрасний смак страві додає білий соус Бешамель і невелика кількість сиру. Соус готується швидко і просто. У підсумку виходить дуже гарна і ситна страву, яка відмінно підійде і для святкового столу. Сьогодні котлети готую з свинячого фаршу.

Складові:

  • 700 гр. – м’ясний фарш (свинячий)
  • 100 гр. – сир (твердий)
  • 1 шт. – ріпчаста цибуля (середній)
  • 300 мл. – молоко
  • 3 ст.л. – сухарі панірувальні
  • 5 ст.л. – мука
  • 20 гр. – вершкове масло
  • 3 ст.л. – рослинна олія
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Для приготування можна використовувати фарш з різного м’яса, у мене сьогодні свинячий фарш. Викладаємо його в миску, солимо, перчимо, додаємо натерту на грубій терці цибулю, сухарі і добре перемішуємо.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

2. Формуємо з підготовленого фаршу 6 круглих і плоских котлет, обвалюємо у борошні (4 ст. л.) і обсмажуємо партіями з 2 сторін в соняшниковій олії на високій температурі. Нам потрібно тільки запечатати соки всередині котлет.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

3. Обсмажені котлети перекладаємо в форму.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

4. Поки готуємо котлети, в ковші розтоплюємо вершкове масло.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

5. Додаємо борошно (1 ст. л.), швидко перемішуємо вінчиком і готуємо на нижче за середню температурі, помішуючи, 20-30 секунд.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

6. Вливаємо молоко, солимо і знову добре перемішуємо вінчиком. В оригінальний соус Бешамель додають мускатний горіх, у мене його не було, додала трохи чорного перцю.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

7. Готуємо соус 3-4 хвилини, постійно помішуючи вінчиком, поки не загусне. За консистенцією він повинен стати, як рідкувата сметана. Готовий соус знімаємо з плити, даємо хвилин 10 постояти, він стане густішим і буде схожий за консистенцією на сметану.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

8. Обсмажені котлети поливаємо білим соусом.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

9. Сир подрібнюємо на грубій терці і викладаємо на котлети. Відправляємо форму в духовку, попередньо включену на 200 градусів, і готуємо 25-30 хвилин. Час залежить від духовки.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

10. Як тільки сир розплавиться і зарум’яниться, страву виймаємо. Аромат на кухні з’являється приголомшливий. Готові соковиті котлети під соусом бешамель і сиром відразу розкладаємо на тарілки, додаємо гарнір до смаку і подаємо на стіл. Котлети всередині виходять соковитими, за рахунок соусу і сиру набувають новий приємний смак і аромат.

Котлети під білим соусом в духовці. Просто і дуже смачно!

Rating
( No ratings yet )
Loading...