Котлети за цим рецептом виходять вище за всякі похвали. Особливо тішить, що котлети виходять дуже пишними та ситними! Все це завдяки сметанно-сухарній добавці.
Із запропонованої в рецепті кількості інгредієнтів виходить 13-15 штук – це порівняно багато для 400 грам фаршу, тому такі домашні котлети можна вважати сміливо і економними. Загалом, котлети на сметані спробувати варто.
Необхідні продукти:
- Свинячий фарш – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сметана – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 60 г
- Соняшникова олія – за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Покроковий процес приготування:
В одну миску викладіть свинячий фарш, в іншу – панірувальні сухарі. В мене були домашнього приготування.
У сухарі додайте сметану 15-20% жирності.
У паніровку зі сметаною влийте 70 мл холодної кип’яченої води і все ретельно перемішайте. Залиште сухарі на 5 хвилин для просочення, тим часом можете почистити цибулю та часник.
Подрібніть часник із цибулею в блендері та додайте у фарш. Розбийте яйце.
Розмочені сухарики зі сметаною всипте до м’яса. Посоліть, поперчіть на свій смак.
Перемішайте фарш, трохи відбийте на столі та поставте на 10 хвилин у холодильник.
Потім змоченими у воді руками акуратно сформуйте невеликі котлети та обваляйте в панірувальних сухарях з усіх боків.
Обсмажте котлети з двох сторін в соняшниковій рафінованій олії до готовності (3-4 хвилини з кожного боку). Сковорода має бути під кришкою, а вогонь середнім. Апетитні домашні котлети готові. Смачного!
Котлети на сметані виходять соковитими, ароматними та дуже смачними! Для сімейної вечері – те, що треба. Діліться і ви своїми відгуками та рецептами в коментарях.