Котлети на сметані: найкращий рецепт

Котлети за цим рецептом виходять вище за всякі похвали. Особливо тішить, що котлети виходять дуже пишними та ситними! Все це завдяки сметанно-сухарній добавці.

Із запропонованої в рецепті кількості інгредієнтів виходить 13-15 штук – це порівняно багато для 400 грам фаршу, тому такі домашні котлети можна вважати сміливо і економними. Загалом, котлети на сметані спробувати варто.

Необхідні продукти:

  • Свинячий фарш – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 60 г
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

В одну миску викладіть свинячий фарш, в іншу – панірувальні сухарі. В мене були домашнього приготування.

У сухарі додайте сметану 15-20% жирності.

У паніровку зі сметаною влийте 70 мл холодної кип’яченої води і все ретельно перемішайте. Залиште сухарі на 5 хвилин для просочення, тим часом можете почистити цибулю та часник.

Подрібніть часник із цибулею в блендері та додайте у фарш. Розбийте яйце.

Розмочені сухарики зі сметаною всипте до м’яса. Посоліть, поперчіть на свій смак.

Перемішайте фарш, трохи відбийте на столі та поставте на 10 хвилин у холодильник.

Потім змоченими у воді руками акуратно сформуйте невеликі котлети та обваляйте в панірувальних сухарях з усіх боків.

Котлети на сметані: найкращий рецепт

Обсмажте котлети з двох сторін в соняшниковій рафінованій олії до готовності (3-4 хвилини з кожного боку). Сковорода має бути під кришкою, а вогонь середнім. Апетитні домашні котлети готові. Смачного!

Котлети на сметані виходять соковитими, ароматними та дуже смачними! Для сімейної вечері – те, що треба. Діліться і ви своїми відгуками та рецептами в коментарях.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 1 з 5 )
Завантаження...