Користь настою з родзинок. Як його правильно приготувати

У винограді містяться багато мінеральних елементів, амінокислот, пектинів. Також в ягодах присутні вітаміни, фруктоза, глюкоза та органічні кислоти. Висушений виноград перетворюється у родзинки, в яких міститься дуже багато корисних речовин. Родзинки навіть біль корисні, ніж свіжий виноград.

Нижче наводиться кілька рецептів з родзинок, які добре впливають на стан здоров’я.

Відвар з родзинок

Інгредієнти:

  • 200 грамів родзинок;
  • 0,5 л. води.

Як приготувати:

  1. Родзинки ретельно промиваються під проточною водою. Потім їх потрібно варити 20 хвилин.
  2. Відвар залишити на ніч для настоювання.
  3. Вживати його потрібно в теплому вигляді зранку до першого приймання їжі по 1 склянці.
  4. Родзинки можна використати для начинки різних страв або додати у кашу.

Цей відвар дозволяє боротися з запальними процесами та ефективно очищувати печінку. Також в організм потрапляє достатня кількість калію та магнію.

Родзинки з молоком від застуди та грипу

Інгредієнти:

  • 50 грамів родзинок;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 склянка свіжого молока;
  • 1 ст. л. меду.

Як приготувати:

  1. Родзинки подрібнюються у блендері або з використанням м’ясорубки.
  2. Молоко необхідно розігріти до 50 градусів. Потім додати в нього родзинки, мед та жовток.

Це дуже ефективний засіб при застуді та грипі.

Родзинки від захворювань суглобів

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. родзинок;
  • 1 ст. л. бджолиного меду.

Як використовувати:

Для лікування болів у суглобах слід дотримуватися наступної схеми:

1 день – зранку приймати 1 столову ложку меду за 2 години до їжі.

2 день – зранку приймати 1 столову ложку родзинок за 2 години до їжі.

Курс лікування – поки не буде вжито 1 кг родзинок та 1 кг меду.

Міцного здоров’я!

Rating
( No ratings yet )
Loading...