Короп з картоплею в духовці: рецепт для гурманів

Щоб риба вийшла соковитішою і ароматнішою, я фарширую її овочами. Зверху змащую тушку сметанним соусом. Завдяки йому скоринка стане золотистою. Подушка з картоплі повністю просочується соком, який виділяється коропом під час запікання. Так ви відразу отримуєте основну страву та апетитний гарнір, що сильно економить час.

Необхідні продукти:

  • Короп – 2 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп – 1 пуч.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Очистіть картоплю і відваріть у підсоленій воді до напівготовності. Достатньо буде 5 хвилин після закипання. Злийте воду і дайте овочу охолонути. Потім наріжте пластинками.

Короп з картоплею в духовці: рецепт для гурманів

Наріжте цибулю кубиками і обсмажте на олії до готовності. Додайте натерту на великій тертці моркву і готуйте ще кілька хвилин до м’якості. Потім покладіть подрібнену зелень, посоліть, поперчіть, перемішайте і вимкніть нагрівання.

Короп з картоплею в духовці: рецепт для гурманів

Видаліть у коропа нутрощі та зябра, очистіть від луски та добре промийте під проточною водою. Зробіть діагональні надрізи по всій спині риби, так дрібні кісточки прожаряться. Обсушіть тушку паперовими рушниками, потім натріть сіллю (всередині також).

Короп з картоплею в духовці: рецепт для гурманів

Складіть фольгу у два шари та змастіть вершковим маслом. Викладіть шар картоплі, зверху покладіть коропа і нафаршуйте його тушкованими овочами. Змішайте сметану з часником, пропущеним через прес, сіллю та перцем. Змастіть рибу отриманим соусом.

Короп з картоплею в духовці: рецепт для гурманів

По центру тушки викладіть смужку з картоплі. Вона захистить рибу від прилипання до фольги. Картоплю, що залишилася, розподіліть з обох боків. Накрийте коропа другим листом фольги, змащеною олією, і запечатайте краї. Запікайте страву 30 хвилин при температурі 180 градусів. Заберіть фольгу та готуйте рибу ще 30-50 хвилин.

Короп з картоплею в духовці: рецепт для гурманів

Поки короп у сметанному соусі запікався, у нас усіх уже текли слинки. А коли я дістала його з духовки, до мене підбігли діти з тарілками. Відчуваю, доведеться частіше відправляти чоловіка на риболовлю, чи рибний ринок. А яка ваша улюблена риба та як ви її готуєте?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...