Королівське полуничне варення без варіння ягід. Полуниця виходить як свіжа

Королівське полуничне варення без варіння ягід всім дуже подобається. Спробуйте таке варення один раз і ви обов’язково залишитеся задоволені.

Необхідні продукти:

  • Цукор – один кілограм
  • Полуниця – два кілограми
  • Вода – півсклянки

Як приготувати полуничне варення

Полуниця для варення повинна бути невелика, але стигла. Плодоніжки видаліть, ягоди вимийте під проточною водою і зцідіть на сито. Потім викладіть полуницю в миску.

В іншій мисці зваріть сироп: в 1 кг. цукру додайте 0,5 ст. води і поставте на вогонь. Сироп варіть 5-7 хвилин, щоб він був густий, але не білий. Перевірте сироп, візьміть ложкою трохи сиропу і подуйте на нього. Якщо він став в’язкий і майже застиг, значить сироп готовий.

Потім гарячим сиропом залийте полуницю, накрийте кришкою і дайте охолонути. В цей час полуниця віддасть свій сік і сироп стане рідким. Що залишилася полуницю процідіть, зціджений сік поставте кип’ятитися 5-7 хвилин.

Потім знову викладіть полуницю в миску і залийте прокип’яченим гарячим сиропом. Знову дайте полуниці охолонути, повторіть процедуру ще раз.

Після третьої процедури розкладіть полуничні ягоди в стерильні банки і залийте гарячим сиропом, закатати кришками і закутайте ковдрою.

Таке варення має насичений колір і ароматний запах.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...