Копчена грудинка в розсолі: смачніша за будь-яку ковбасу

Щоб закоптити сало з м’ясними прошарками, вам знадобляться коптильня та тріска з плодових дерев. Таке пристосування є не у всіх, але можна зробити його аналог із великої каструлі. Якщо хочете замаринувати невеликий шматочок, кількість маринованої рідини можна зменшити. Головне – дотримуйтесь пропорцій на 1 л води.

Необхідні продукти:

  • Свиняча грудинка – 4-5 кг
  • Вода – 5 л
  • Сіль – 500 г
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Коріандр – 5 ст. л.
  • Перець запашний – 1,5 ст. л.
  • Чорний перець (горошком) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Налийте в каструлю питну воду і поставте на максимальне нагрівання. Додайте сіль, цукор, необсмажені зерна коріандру та два види перцю горошком. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть під кришкою 10 хвилин.

Копчена грудинка в розсолі: смачніша за будь-яку ковбасу

Коли розсіл повністю охолоне, помістіть у нього промиту та обсмажену грудинку. Рідина має повністю покривати шматки. Накрийте м’ясо тарілкою та придавіть вантажем. Залиште в прохолодному місці на 3 дні.

Копчена грудинка в розсолі: смачніша за будь-яку ковбасу

Залийте яблучну тріску холодною водою на 30 хвилин. У цей час дістаньте м’ясо з розсолу та ретельно промийте під проточною водою. Потім замотайте кожен шматок у марлю та перев’яжіть нитками.

Копчена грудинка в розсолі: смачніша за будь-яку ковбасу

Відіжміть тріску від води і покладіть на дно коптильні. Насадіть згортки з грудинкою на гачки (можна зробити з дроту) і розвішайте в коптильні. Поставте на середній вогонь, накрийте кришкою та готуйте 1,5 години, потім дайте грудинці повністю охолонути. Зніміть марлю.

Копчена грудинка в розсолі: смачніша за будь-яку ковбасу

У такої грудинки навіть шкірка стає м’якою. Після того як спробуєте шматочок, геть-чисто забудете про магазинні ковбасні вироби. А якщо домашня свинка, від копченого м’яса вас за вуха не відтягнеш. Готуйте самі та ділитеся рецептом з друзями!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...