Конвертики з лаваша з тушкованою капустою

Закуски з лаваша бувають різними. На вихідних, наприклад, часто балую рідних бендериками з м’ясним фаршем і зеленню. Конвертики з лаваша з капустою готуються куди швидше, ніж з м’ясом. Тому підходять навіть для сніданку. Ось як я їх готую.

Необхідні продукти:

  • Лаваш – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Цибуля – 60 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Суміш перців – 1 дрібка.
  • Цукор – 1 дрібка.
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Яєчні білки – 1 шт.

Покроковий процес приготування:

Насамперед підготуйте все для начинки. Капусту нашаткуйте, посоліть і обімніть руками. На сковорідці розігрійте 2 ст. л. олії. На ній обсмажте капусту до м’якості, регулярно помішуючи.

Через 10 хвилин додайте в сковорідку подрібнену цибулю. Готуйте овочі, помішуючи, ще 10 хвилин. Під кінець поперчіть їх і посипте цукром.

Заздалегідь круто зварене яйце очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками. Перемішайте його з готовою тушкованою капустою. Лаваш наріжте смужками приблизно в 10 см шириною.

На кожну зі смужок викладіть по 1 ст. л. начинки. Підніміть край і накрийте ним начинку. Далі завертайте виріб так, щоб у вас вийшов трикутник.

Край лаваша змастіть білком і зафіксуйте до трикутника. Обсмажуйте конвертики на розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.

Конвертики з лаваша з тушкованою капустою і яйцем готуються дуже швидко. Тому я вважаю, що це ідеальна страва для сніданку. Іноді замість тушкованої капусти я начиняю вироби сиром із зеленню або твердим сиром. Але це вже на смак!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...