Консервований гарбуз на зиму. Не відрізнити від стиглого манго

Складно знайти настільки універсальний в приготуванні і корисний за своїм складом продукт. З гарбуза виходять відмінні каші, супи і пироги. Його запікають з овочами і маринують в травах. Це завжди ідеальний гарнір і начинка для десертів. Але сьогодні Ми розповімо, як законсервувати гарбуз на зиму.

Порадувати дітей, пригостити родичів, здивувати друзів – це страва на будь-який випадок. Тому рекомендуємо консервувати відразу 7-10 банок.

Необхідні продукти:

  • Гарбуз – 3 кг
  • Апельсин – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Лимонна кислота – 10 г
  • Цукор – 600 г
  • Розмарин – за смаком

Покроковий процес приготування:

З гарбуза зніміть шкірку, приберіть м’якоть і насіння.

Наріжте кубиками гарбуз і лимон з шкіркою.

З апельсинів зніміть цедру і також наріжте їх невеликими кубиками.

Змішайте все в глибокій мисці, додаючи лимонну кислоту і цукор.

Накрийте кришкою і залиште в прохолодному місці на 3 години.

Потім простерилизуйте банки і розкладіть в них гарбузово-цитрусову суміш. Сік, що залишився вилийте до гарбуза. За бажанням можна додати розмарин. Це додасть пікантності.

Закатати кришками і приберіть в прохолодне темне місце.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...