Коли на порозі несподівані гості, швидко печу пиріг «Три склянки»

Простий рецепт смачної, соковитої випічки. У деяких випадках потрібно швидко зміркувати якесь частування: коли на чай збирається заїхати хтось із родичів.

Справжньою «паличкою-виручалочкою» для мене є насипний, смачний пиріг «Три склянки». Готується він дуже просто, не вимагає практично ніяких грошових витрат і завжди виходить соковитим і смачним. Із задоволенням ділюся рецептом.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 стакан просіяного борошна;
  • 1 стакан цукру (без гірки);
  • 1 стакан звичайної манки;
  • яблука будь-якого сорту;
  • розпушувач;
  • кориця;
  • 180-200 гр. вершкового масла будь-якої торгової марки.

З борошна, манки, цукру і розпушувача робимо однорідну суху масу. Форму змащуємо олією, на дно висипаємо перший тонкий шар сухої суміші.

Наступний шар – натерте яблуко (при бажанні яблуко можна посипати корицею). Шари чергуються, поки заготовки не закінчаться. Зверху натерти вершкове масло, акуратно розрівняти. Випікати 20-25 хвилин.

За 5 хвилин до того, як витягнути пиріг, потрібно посипати його цукровою пудрою (це допоможе утворитися карамельній скоринці). Пиріг перед подачею охолодити, щоб яблучний сік добре просяк сухі шари.

Така випічка може навіть стати чудовою альтернативою торту: настільки смачною і апетитною вона виходить.

Rating
( No ratings yet )
Loading...