Класичний торт Снікерс – покроковий рецепт

Смачний домашній торт для справжніх ласунів! Торт Снікерс – це дуже смачний, ситний і ніжний торт. Правда за смаком він не зовсім схожий на однойменні шоколадні батончики, але це не завадило моїм ласунам із задоволенням його з’їсти. Готуватися торт зовсім нескладно, головне дотримуйтесь докладного опису всього процесу. Прикрасити торт ви можете за своїм бажанням, наприклад, його можна повністю обсипати арахісом або просто покрити шоколадною глазур’ю, в загальному все на ваш розсуд.

Необхідні продукти:

ДЛЯ 1 КОРЖА:

  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 60 гр
  • Сметана – 110 гр
  • Какао-порошок – 15 гр
  • Борошно – 100 гр
  • Розпушувач – 1 чайн.л.
  • Вершкове масло – 20 гр

ДЛЯ МАСЛЯНО-ЗАВАРНОГО КРЕМУ:

  • Цукор – 150 гр
  • Вершкове масло – 200 гр
  • Молоко – 300 мл
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 стол.л.
  • Ванільний цукор – 1 чайн.л.

ДЛЯ МАСЛЯНОГО КРЕМУ ЗІ ЗГУЩЕННИМ МОЛОКОМ:

  • Вершкове масло – 100 гр
  • Варене згущене молоко – 150 гр
  • Арахіс – 150 гр

ДЛЯ ПРИКРАСИ:

  • Какао-порошок – 1 чайн.л.
  • Арахіс – 100 гр

Покроковий процес приготування:

Підготуйте інгредієнти для коржів. Зауважте, що в інгредієнтах кількість продуктів вказані для одного коржа. Форму для випічки використовувалася діаметром 18 см, якщо ви будете використовувати форму діаметром від 24 см, то кількість інгредієнтів збільшуйте в 2 рази.

Отже, щоб приготувати один корж в миску розбийте велике яйце і додайте до нього цукровий пісок.

Збийте яйце міксером протягом декількох хвилин, воно повинно перетворитися в пишну і світлу піну.

Додайте сметану і розмішайте масу віночком.

Змішайте разом какао-порошок, борошно і розпушувач, просійте все разом і додайте в миску. Перемішайте віночком до отримання гладкого і густого тіста.

Вершкове масло розтопіть. Коли воно злегка охолоне, влийте його до тіста.

Ретельно розмішайте.

Форму діаметром 18-20 см застеліть папером і викладіть в неї готове тісто.

Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт

Духовку розігрійте до 180 С і випікайте корж протягом 25 хвилин (або довше) до проби на сухий сірник.

Таким чином спечіть ще один корж. Якщо у вас є дві форми однакового діаметра, то можете замішувати відразу подвійну порцію тіста і випекти одночасно два коржа. Готові коржі викладіть на решітку і дайте їм охолонути.

Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт

Займіться приготуванням крему.

Спершу приготуйте масляно-заварний крем. Для цього в каструльку влийте 250 мл молока (50 мл відкладіть в сторону), додайте до нього цукровий пісок і ванільний цукор.

На вогні доведіть молоко до кипіння. Під час нагрівання молоко час від часу перемішуйте, щоб цукор розчинився.

У холодному молоці, яке залишилося розведіть крохмаль.

Тонкою цівкою влийте розчин крохмалю в киплячий молочний сироп і, постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.

Готовий заварний крем перелийте в миску і залиште остигати. Щоб зверху на кремі під час охолодження не утворилася щільна кірочка, накрийте крем плівкою так, щоб плівка торкалась поверхні крему або ж просто як можна частіше перемішуйте крем віночком або лопаткою.

Коли заварювана частина крему повністю охолоне, збийте міксером м’яке вершкове масло.

Не припиняючи збивати, додайте невеликими порціями весь заварний крем. Масляно-заварний крем готовий.

Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт

Приготуйте крем зі згущеним молоком. Для цього збийте м’яке масло.

Додайте до нього варене згущене молоко і знову збийте до однорідності. До речі, для приготування цього крему згущене молоко повинне бути досить густим, інакше крем може вийти рідкуватим і трохи може потекти, на смак це не вплине, а ось вигляд торта трохи постраждає.

Додайте подрібнений смажений арахіс і перемішайте. Крем готовий.

Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт

Зберіть торт. Для цього спершу кожен корж злегка підрівняйте.

У роз’ємну форму, в якій випікався торт, викладіть один корж. Змастіть його шаром масляно-заварного крему.

Зверху викладіть шар крему зі згущеним молоком і арахісом.

Знову викладіть шар масляно-заварного крему.

Накрийте крем другим коржем, виклавши його рівною стороною вгору. У такому вигляді поставте торт в холодильник мінімум на 1 годину, щоб він схопився.

Коли торт схопиться, в крем що залишився додайте чайну ложку з гіркою какао.

Ретельно перемішайте.

Вийміть торт з форми і з усіх боків змастити шоколадним кремом, 2 ст. л. крему відкладіть в кондитерський мішок з фігурною насадкою. Боки торта обсипте нарізаним арахісом.

Прикрасьте верх торта закрутками крему.

Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт

Торт Снікерс готовий. Поставте його в холодильник ще на 1-2 години, щоб він настоявся, і можете подавати до святкового столу. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...