Класичний рецепт найніжнішого чізкейка НЬЮ-ЙОРК, який подають в ресторанах

Чізкейка НЬЮ-ЙОРК - рецепт приготування

Зовсім не складний рецепт, який можна сміливо приготувати у себе на кухні.

Складові:

Для коржа:

  • Печиво пісочне – 180 г
  • Масло вершкове – 80 г
  • Цукор – 1 ч. ложка

Для крему:

  • Сир домашній – 500 г
  • Цукор – 140 г
  • Вершки 33% – 120 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний екстракт – 1/2 ч. ложки
  • Цедра одного лимона

Для заливки:

  • Сметана – 150 г
  • Лимонний сік – 1-2 ч. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка

Рецепт приготування

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Пісочне печиво подрібнюємо в дрібну крихту. Додаємо в крихту цукор і розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо до однорідної маси. У форму для випічки (у мене роз’ємна, діаметром 22 см) всипаємо крихту.

Розподіляємо рівномірно по всій формі і утрамбовуємо. Відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин, потім дістаємо і даємо охолонути. Духовку не вимикайте!

Готуємо крем. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Домашній сир збиваємо міксером, на малих обертах. Всипаємо цукор і продовжуємо збивати. Потім, в масу розбиваємо яйця, строго по одному, збиваємо до однорідності.

Вливаємо вершки і перемішуємо (не збивайте, просто перемішуємо). Додаємо ванільний екстракт (можна замінити ванільним цукром), цедру лимона і перемішуємо. Заливаємо отриману масу в форму, на корж з крихт.

Струшуємо форму, щоб крем розподілився рівномірно і вийшли пухирці повітря. Випікаємо чізкейк в духовці, при 180 ° C 15 хвилин, потім знижуємо температуру до 120 ° C і випікаємо ще 50 хвилин. Дістаємо форму з духовки і даємо охолонути до кімнатної температури.

У гарячому вигляді пиріг ще здається рідким. Йому потрібно відстоятися. В цей час приготуємо заливку. Сметану, цукор і лимонний сік перемішуємо до однорідної маси. Заливаємо цією масою чізкейк в формі і рівномірно розподіляємо по поверхні.

Відправляємо форму з пирогом в холодильник на 6 годин, бажано, на ніч. Після, дістаємо з холодильника і ножем акуратно проходимо між пирогом і стінкою форми. Відкриваємо рознімне кільце і знімаємо форму.

Нарізаємо на порції гострим ножем, змоченим у воді. За бажанням, чізкейк Нью-Йорк можна прикрасити ягодами. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...