Класичний французький десерт «Вишневий клафуті»

Десерт «Вишневий клафуті» - рецепт приготування

Клафуті – класичний десерт у Франції. Зовні він трохи схожий на відкритий пиріг, але всередині у нього сирна запіканка. Готується з різними фруктами і ягодами. Готується пиріг дуже просто, а виходить прям витвором мистецтва.

Необхідні продукти

Для тіста

  • борошно – 130 гр
  • цукор – 100 гр
  • сіль – 1/2 ч.л
  • ванілін
  • курячі яйця – 4 шт
  • вершки – 400 мл
  • цукрова пудра – 1 ст.л

Для начинки

  • вишня – 450 гр
  • крохмаль – 1 ст.л

Для форми

  • вершкове масло – 10 гр
  • борошно – 1 ст.л

Покроковий процес приготування десерту «Вишневий клафуті»

У миску просіваємо борошно, додаємо цукор, ванільний цукор, сіль і цукрову пудру. Все перемішуємо і вбиваємо 4 курячих яйця, замішуємо тісто. Потім частинами вливаємо вершки і все акуратно перемішуємо. Відставляємо його в сторону.

Вишню змішуємо з крохмалем і перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Зверху викладаємо приготовані ягоди і заливаємо рідким тістом.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. випікаємо протягом 30-40 хвилин, а потім присипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.

Rating
( No ratings yet )
Loading...