Класна закуска з нічого: виходить смакота за кілька хвилин

Апетитна і доступна намазки з сала стане відмінним варіантом швидкого перекусу або самодостатньою закускою для організованих експромтом посиденьок. Ще одним плюсом є отримання неабиякої кількості вітамінів якраз в той момент, коли новий урожай ще тільки на підході, а старі запаси закінчуються.

Сало для приготування намазки підійде як свіжесолене, так і консервоване. Єдине, що доведеться врахувати, так це час на просолення. При використанні свіжини доведеться відтягнути момент зняття проби днів на 5. На 1 кг сала для засолювання знадобиться 20-25 г солі.

Класна закуска з нічого: виходить смакота за кілька хвилин

Нарізаємо сало на шматочки, які зручно буде пропускати через м’ясорубку. Попередньо зчищають зайву сіль і позбавляємося від шкірки.

Класна закуска з нічого: виходить смакота за кілька хвилин

Разом з салом пропускаємо через м’ясорубку пір’я часнику. Використання зелені дає ніжний аромат без гостроти, що робить смак намазки особливим і додає пікантності. Зелень часнику додаємо з розрахунку 400 г на 1.5 кг сала.

Класна закуска з нічого: виходить смакота за кілька хвилин

У пропущене через м’ясорубку сало додаємо гострий перець, інші спеції і добре перемішуємо.

Класна закуска з нічого: виходить смакота за кілька хвилин

Готову намазку розкладаємо в стерильні банки і відправляємо на зберігання в холодильник.

Класна закуска з нічого: виходить смакота за кілька хвилин

Ще один варіант зберігання – формування туби з харчової плівки. У такій упаковці намазку зручніше зберігати в морозилці.

Класна закуска з нічого: виходить смакота за кілька хвилин

Rating
( No ratings yet )
Loading...