Кілька способів приготування на зиму калини, яка буде дуже корисною для здоров’я

Восени можна зібрати багато фруктів та ягід, в яких міститься велика кількість вітамінів. Серед таких осінніх подарунків природи виділяються калина.

В цих ягодах міститься багато мінералів та інших корисних речовин, які дуже добре впливають на стан здоров’я. Існує декілька способів використання та вживання калини:

  • Свіжі ягоди. Вони мають дещо специфічний смак, тому сподобаються не кожній людині. Ягоди у свіжому вигляді покращують травлення та роботу серцево-судинної системи. Також вони сприяють підвищенню імунітету.
  • Перетерта калина з медом. За допомогою цієї суміші можна ефективно лікуватися від сезонних захворювань. Щоб приготувати лікувальний засіб, потрібно змішати 100 мл меду та 100 грамів ягід. Вживати потрібно по 1 ч. л. вранці на порожній шлунок.
  • Каша з ягід та меду. Вона допомагає лікувати захворювання дихальної системи. Для приготування каші потрібно калину залити 1 літром води та варити 10 хвилин. Потім додається мед. Випивати перед прийманням їжі по 100 мл.
  • Засіб для лікування застуди. Сухі ягоди (30 гр.) необхідно залити окропом (200 мл). Настоювати на протязі 3 годин. Випивати по 30 мл тричі на день. Також цим засобом можна полоскати горло.
  • Сік з калини. Сік з цукром буде дуже корисним при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Також сік допоможе позбутися симптомів виразок або геморою.
  • Чай з калиною. Він значно посилює імунітет організму.

Міцного здоров’я!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...