Хрусткі, ароматні і в міру солоні огірочки з приправою для моркви по-корейськи

Пікантна зимова закуска.

Для приготування огірочків з корейською приправою нам знадобиться:

  • 1,5 кг огірків;
  • 2-3 середні морквини;
  • 1 упаковка приправи для моркви по-корейськи;
  • 1 столова ложка солі;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 100 мл оцту 9%;
  • 100 мл соняшникової олії.

Як готувати такі огірочки

Овочі миємо. Огірки розрізаємо вздовж на 4 частини, попередньо обрізавши кінчики. Моркву очищаємо, натираємо на тертці. Часник ріжемо пластинками. З’єднуємо в каструлі нарізані овочі. Далі додаємо цукор, сіль, приправу для моркви по-корейськи, оцет і соняшниковою олію.

Все добре перемішуємо і залишаємо на 3-4 години, щоб виділився сік. Обов’язково спробуйте на смак отриманий салатик: може не вистачає цукру або солі.

Після цього суміш розкладаємо по стерильним банкам і накриваємо кришками. Ставимо стерилізувати у великій каструлі, попередньо виклавши на дно чистий рушник і заливши наші баночки-заготовки теплою водою до плечиків. З моменту закипання води стерилізуємо 20 хвилин.

Потім акуратно виймаємо банки з салатом і закриваємо кришками, перевіряємо на герметичність. Перевертаємо банки догори дном, після чого вкриваємо чимось теплим і залишаємо до повного охолодження.

Хрусткі, ароматні і в міру солоні огірочки з приправою для моркви по-корейськи

Rating
( No ratings yet )
Loading...