Пікантна зимова закуска.
Для приготування огірочків з корейською приправою нам знадобиться:
- 1,5 кг огірків;
- 2-3 середні морквини;
- 1 упаковка приправи для моркви по-корейськи;
- 1 столова ложка солі;
- 3 столові ложки цукру;
- 6 зубчиків часнику;
- 100 мл оцту 9%;
- 100 мл соняшникової олії.
Як готувати такі огірочки
Овочі миємо. Огірки розрізаємо вздовж на 4 частини, попередньо обрізавши кінчики. Моркву очищаємо, натираємо на тертці. Часник ріжемо пластинками. З’єднуємо в каструлі нарізані овочі. Далі додаємо цукор, сіль, приправу для моркви по-корейськи, оцет і соняшниковою олію.
Все добре перемішуємо і залишаємо на 3-4 години, щоб виділився сік. Обов’язково спробуйте на смак отриманий салатик: може не вистачає цукру або солі.
Після цього суміш розкладаємо по стерильним банкам і накриваємо кришками. Ставимо стерилізувати у великій каструлі, попередньо виклавши на дно чистий рушник і заливши наші баночки-заготовки теплою водою до плечиків. З моменту закипання води стерилізуємо 20 хвилин.
Потім акуратно виймаємо банки з салатом і закриваємо кришками, перевіряємо на герметичність. Перевертаємо банки догори дном, після чого вкриваємо чимось теплим і залишаємо до повного охолодження.