Хрумтить! Незвичайний спосіб закваски капусти з буряком на зиму

У зимовий період магазинні овочі та фрукти практично позбавлені всіх корисних речовин. Тому квасити щороку капусту стало для мене традицією. У одній баночці зберігається велика частина необхідних організму вітамінів. А квашена капуста з буряком корисна подвійно. До того ж таке поєднання овочів робить закуску барвистою.

Необхідні продукти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 700 г
  • Часник – 4 зуб.
  • Корінь хрону – 2 ч. л.
  • Кмин – 2 ч. л.
  • Кріп – 1 пуч.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Сіль – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Наріжте капусту, додайте сіль і добре помніть руками. Всипте кмин і ще раз ретельно перемішайте.

Хрумтить! Незвичайний спосіб закваски капусти з буряком на зиму

Очистіть буряк і натріть його на середній терці. Подрібніть два невеликих пучка зелені. Часник і корінь хрону натріть на дрібній тертці.

Хрумтить! Незвичайний спосіб закваски капусти з буряком на зиму

У глибокій мисці змішайте буряк, кріп і петрушку, часник і тертий хрін.

Хрумтить! Незвичайний спосіб закваски капусти з буряком на зиму

Розкладіть шарами капусту і буряк, чергуючи їх між собою, по чистим сухим банкам. Перший і останній шари повинні бути з капусти. Утрамбуйте. Сік, що виділився теж розлийте по банках.

Хрумтить! Незвичайний спосіб закваски капусти з буряком на зиму

Накрийте банки кришками і залиште кваситися 3-4 дня при кімнатній температурі. Періодично пробивайте капусту, щоб випустити повітря. З плином часу щільно закрутіть кришки і приберіть банки в холодильник.

Хрумтить! Незвичайний спосіб закваски капусти з буряком на зиму

Закуска з капусти чудово зберігається і в інших прохолодних місцях. Як і класичний варіант, цей салат я подаю до картоплі і м’ясних страв. Почніть з декількох баночок, а потім вирішите, чи варто заготовлювати більше. А враженнями діліться в коментарях!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...