Хрумкий топпінг-торт з моркви: яскравий, смачний і неймовірно простий

Ні для кого не секрет, що незважаючи на те, що морква – це овоч, вона відмінно підходить для різних десертів. Якщо ви належите до любителів таких «овочевих» десертів, то обов’язково спробуйте цей простий, яскравий і дуже смачний морквяний торт з топінгом.

Вам знадобляться:

Для коржу:

  • морква –400 г;
  • апельсиновий сік – 200 мл;
  • розпушувач для тіста – 14 г;
  • пшеничне борошно – 400г;
  • яйця – 5 шт.;
  • цукор – 320 г;
  • соняшникова олія – 150 мл

Для топінгу:

  • цукор – 160 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • какао порошок – 150 г;
  • молоко – 50 мл

Очищену моркву нарізаємо невеликими кубиками, до неї додаємо яйця, апельсиновий сік, цукор та олію. За бажання можна також додати трохи цедри апельсина. Потім перемелюємо все за допомогою блендера до однорідної маси.

Хрумкий топпінг-торт з моркви: яскравий, смачний і неймовірно простий

Далі додаємо в морквяну масу пшеничне борошно просіяне разом з розпушувачем. Замішуємо ніжне та досить рідке тісто. Тісто виливаємо у попередньо змащену олією форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної палички.

Хрумкий топпінг-торт з моркви: яскравий, смачний і неймовірно простий

Для того, щоб приготувати шоколадний топінг, у сотейнику змішуємо цукор, вершкове масло, какао порошок та молоко. Добре все розмішуємо і щойно суміш закипить, знімаємо її з вогню.

Хрумкий топпінг-торт з моркви: яскравий, смачний і неймовірно простий

Поки суміш не почала густіти, поливаємо корж шоколадним топінгом, даємо йому застигнути і яскравий і смачний десерт готовий!

Хрумкий топпінг-торт з моркви: яскравий, смачний і неймовірно простий

Також моркву в даному рецепті можна замінити на гарбуз та отримати не менш смачний гарбузовий пиріг.

Хрумкий топпінг-торт з моркви: яскравий, смачний і неймовірно простий

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...