“Хрумка і корисна”. Квашена капуста в 3-х літровій банці

Щоб зберігати капусту, приготовлену за цим рецептом, необхідна наявність підвалу. Якщо його немає, то можна поставити кілька банок в холодильник.

Необхідні продукти:

  • Морква, подрібнена через велику терку.
  • Десять головок капусти (близько 3 кілограмів кожна).
  • Остигла кип’ячена вода. Ідеально підійде джерельна вода. Якщо з під крана вода не надто доброї якості, краще купити баклажку в магазині.
  • Близько 20 банок. Об’єм банок – три літри. Попередньо їх слід очистити содою і висушити.

Покроковий процес приготування:

У підготовлені банки слід залити воду (приблизно 1 літр) і додати пару столових ложок солі (без верхівки). Вміст банок необхідно перемішати до повного розчинення солі. Потім слід взяти велику миску і натерти в неї капусту і відразу ж присипати її підготовленою тертою морквою. Тепер необхідно укласти капусту в банки (чим щільніше, тим краще). Утрамбовувати потрібно до тих пір, поки рідина не піде через верх. Потім банки потрібно закрити кришками і відразу віднести в холодне місце.

Не треба квасити кілька разів, вичікувати час і здійснювати якісь зайві маніпуляції. Кілька разів за зиму я приходжу в підвал з ковшем води і підливаю її в банки, так як при зберігання рідина всмоктується, а капуста завжди повинна знаходитися в ній. Ось такий простий рецепт. Всі мої знайомі в захваті від нього!

Капуста, приготовлена за даним рецептом, відрізняється білосніжним кольором і чудовим смаком, без зайвої кислоти.

Подавати таку капусту можна з цибулею і натуральною нерафінованою соняшниковою олією. Також, можна зробити з неї салат, додавши болгарський перець або кисле яблуко, натерте на грубій терці.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...