Холодний борщ – ідеальний обід для спекотних днів! Вгамує і спрагу, і голод

Сьогодні ми хочемо поділитися з нашими читачами простим літнім рецептом. Розповідаємо, як приготувати холодний борщ з буряка, яєць і солоних огірків. Страву потрібно обов’язково подавати холодним прямо з холодильника. Вона стане справжнім порятунком від спеки. Холодний борщ чудово втамовує і спрагу, і голод.

Інгредієнти

  • 2 л кефіру або натурального йогурту
  • 150 г редиски
  • 2 солоні огірки
  • 3 буряка невеликого розміру
  • 2 курячих яйця
  • зелена цибуля за смаком
  • пучок кропу
  • пучок петрушки
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Покроковий процес приготування:

Для початку потрібно відварити буряк. В середньому овоч вариться приблизно годину-півтора. Однак, взявши молодий буряк, можна приготувати холодник швидше, так як на варіння піде менше часу. Після варіння буряк потрібно охолодити, почистити і натерти на грубій терці.

Курячі яйця потрібно варити протягом 12 хвилин. Після цього нарізати дрібними кубиками. Також подрібни зелену цибулю, кріп і петрушку. А солоні огірки наріж тонкими пластинками довжиною приблизно в два сантиметри. Редиску – тонкими кружечками.

Яйця, буряк, огірки, зелену цибулю і зелень перемішати і відправ в каструлю. І залий всі інгредієнти кефіром або натуральним йогуртом. Посолити і поперчити за смаком. Потім відправ каструлю з холодним борщем настоюватися в холодильник на одну годину. За бажанням також можна додати в холодник кілька ложок сметани і натерти трохи хрону.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...