Холодець зазвичай каламутний, але ми зробимо його прозорим як сльоза

Рецепт прозорого холодця – це заслужений предмет гордості кожної господині. Адже зазвичай холодець виходить каламутним, але ми зробимо його прозорим як сльоза. Проблема вирішується просто: потрібно правильно готувати бульйон і ретельно підбирати м’ясо.

Інгредієнти: 2,6 кілограма голяшки, 1,5 кілограма м’якоті яловичини та 2 кілограми качки. Крім того, нам знадобиться 5 літрів води, морква, цибуля, сіль та спеції можна додавати на свій смак.

Перший секрет прозорого холодця: ще перед початком приготування потрібно все м’ясо ретельно промити і замочити у холодній воді мінімум на 4 години. Після замочування м’ясо знову промиваємо, частини зі шкірками та плівками зіскоблюємо.

Холодець зазвичай каламутний, але ми зробимо його прозорим як сльоза

У глибоку каструлю перекладаємо все м’ясо. Заливаємо чистою холодною водою так, щоб вона покривала м’ясо приблизно на три пальці. Відправляємо каструлю на вогонь. За хвилину до закипання кладемо в ту ж каструлю моркву, через 10 хвилин цибулю.

Холодець зазвичай каламутний, але ми зробимо його прозорим як сльоза

На поверхні води в процесі варіння з’являтиметься пінка. Її потрібно обов’язково прибирати, інакше прозорий холодець не вдасться.

Холодець зазвичай каламутний, але ми зробимо його прозорим як сльоза

Тепер додаємо чорний перець горошком та столову ложку солі. Варимо все на повільному вогні 6,5 годин, але через 2 години прибираємо з каструлі цибулю і моркву. Вимикаємо вогонь після 6,5 годин та дістаємо м’ясо.

Холодець зазвичай каламутний, але ми зробимо його прозорим як сльоза

У бульйон пропускаємо через прес 5 зубчиків часнику. Накриваємо кришкою та нехай настоюється. М’ясо ж перебираємо руками від кісток і перекладаємо по ємностях, де і застигатиме холодець.

Заливаємо м’ясо бульйоном та прибираємо в холодильник на стабілізацію.

Холодець зазвичай каламутний, але ми зробимо його прозорим як сльоза

Наш холодець вийшов прозорим та дуже ніжним на смак. Справжній подарунок до новорічного столу!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...