Холода наступають, запаслася імбиром. Щоб він довго залишався свіжим, використовую сіль

Імбир використовується як прянощі під час приготування багатьох страв. Застосовується рослина як лікувальний засіб. У нього висока харчова цінність. У ньому багато білка і клітковини. Величезна кількість корисних компонентів: залізо, цинк, кальцій.

Купувати імбир в невеликій кількості не завжди доцільно, тому краще запастися цією корисним рослиною. Існує 3 основних способи збереження імбиру на тривалий час.

Консервація

Імбир можна порізати на зручні шматочки і розстелити на харчовій плівці. Рясно посипати сіллю, щільно загорнути. Пакети з рослиною кладуть в холодильник. Сіль прибере зайву вологу з рослини, при цьому вона не висохне і не буде рости.

Цей спосіб гарантовано дає можливість зберегти імбир протягом 6 місяців.

Холода наступають, запаслася імбиром. Щоб він довго залишався свіжим, використовую сіль

Звичайний чай

Як консервант може виступати звичайний чай. Для цього імбир кладуть в поліетиленовий пакет. Невелику кількість чаю загортають в паперовий рушник і кладуть всередину пакета з рослиною.

Пакет слід щільно закрити і зав’язати зверху. При такому методі зберігання імбир пролежить кілька місяців, не почне проростати і не буде висихати.

Холода наступають, запаслася імбиром. Щоб він довго залишався свіжим, використовую сіль

Посадка рослини

Ще один цікавий метод збереження імбиру тривалий час – посадка рослини за типом висадки зеленої цибулі. У горщик або навіть звичайну латунну ємність поміщають ґрунт, в який закопують імбир. Фактично такий метод дозволяє повернути рослину в природне середовище.

Методика дозволяє зберегти імбир в свіжому вигляді протягом усього терміну зберігання. У міру необхідності окремі фрагменти рослини викопують і додають в страви або лікарські засоби.

Правила вибору рослини для зберігання

Перш за все необхідно звернути увагу на зовнішній вигляд кореневища. Воно повинно мати гладку поверхню. Не повинно бути ніяких плям або зайвих наростів. Колір – сіро-бежевий.

Відмовтеся від покупки, якщо на корені присутні оченята, схожі на картопляні. Це ознака того, що імбир буде жилавим і жорстким. Ні в якому разі не купуйте коріння, які мають запах вогкості. Для перевірки свіжості треба лише відламати невеликий шматочок або навіть трохи зняти шкірку. Повинен з’явитися характерний аромат. У великих коренях набагато більше ефірних масел і корисних мікроелементів.

Якщо корінь плануєте використовувати найближчим часом, то ні в якому разі не зберігайте його в холодильнику в відсіку для овочів і фруктів. Там він швидко втратить свій аромат. Краще місце для зберігання – темне і вологе.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...