Хоч на сніданок, хоч для перекусу! Кабачковий коржик на сковороді (ділюся рецептом)

І біля плити стояти довго не треба. Готується коржик простіше, ніж оладки, і виходить смачніше. На підготовку йдуть лічені хвилини, а коржик смажиться близько 20 хвилин, тільки 1 раз його треба перевернути. Роблю це за допомогою простого методу. Тісто за бажанням можна доповнювати сиром, зеленню або улюбленими спеціями.

Складові:

  • 600 гр. – кабачки (2 шт.)
  • 7 ст.л. – мука
  • 2 шт. – курячі яйця
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. – соняшникова олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Кабачки подрібнюємо на грубій терці, злегка віджимаємо і перекладаємо в миску.

Хоч на сніданок, хоч для перекусу! Кабачковий коржик на сковороді (ділюся рецептом)

2. Солимо, перчимо, доповнюємо яйцями і дрібно натертим часником, як у мене, або пропущеним через прес. Ще можна додати будь-яку зелень за смаком.

Хоч на сніданок, хоч для перекусу! Кабачковий коржик на сковороді (ділюся рецептом)

3. Кабачки з яйцями добре перемішуємо і порціями додаємо борошно. Борошно беру звичайне пшеничне вищого сорту, його можна замінити на будь-який за смаком. Мені ще подобається такий коржик з вівсяним борошном.

Хоч на сніданок, хоч для перекусу! Кабачковий коржик на сковороді (ділюся рецептом)

4. Виходить густе тісто, як для оладок.

Хоч на сніданок, хоч для перекусу! Кабачковий коржик на сковороді (ділюся рецептом)

5. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо все підготовлене тісто з кабачків і розрівнюємо по краях. Накриваємо кришкою і смажимо корж на нижче за середню температурі 10 хвилин.

Хоч на сніданок, хоч для перекусу! Кабачковий коржик на сковороді (ділюся рецептом)

6. Через 10 хвилин нижня сторона покриється красивою коричневою скоринкою, і зверху корж стане щільним.

7. У мене є 2 методи як легко перевернути корж. Найшвидший: накриваємо сковороду з коржем ще однієї сковородою такого ж діаметру і перевертаємо. Або накриваємо корж тарілкою (повинна бути трохи більше за діаметром), перевертаємо і з тарілки скачуємо корж на сковороду. Мені більше подобається перший метод.

Хоч на сніданок, хоч для перекусу! Кабачковий коржик на сковороді (ділюся рецептом)

8. Перевернутий корж виправляємо лопаткою по краях, знову накриваємо кришкою і готуємо ще 10 хвилин. Знизу він теж покриється красивою скоринкою.

Хоч на сніданок, хоч для перекусу! Кабачковий коржик на сковороді (ділюся рецептом)

9. Готовий корж з кабачків переміщаємо на сервірувальну дошку або тарілку, за бажанням посипаємо зеленню, розрізаємо на порційні шматочки і відразу подаємо на стіл. За рахунок кабачків він стає соковитим, часник дає прекрасний аромат. Коржик виходить дуже смачний.

Rating
( No ratings yet )
Loading...