Хліб з холодильника: ставимо тісто на ніч, і воно потім запікається за 30 хвилин і завжди пишне

Домашній хліб за звичними рецептами легко може і не піднятися, чого ніколи не станеться із хлібом холодної ферментації. Його можна назвати «хлібом із холодильника»: тісто на ніч залишається в прохолоді, а на ранок запікається лише за півгодини і завжди піднімається пишним.

Інгредієнти: 300 грамів пшеничного борошна, 150 грамів цільнозернового борошна, 50 грамів висівок, 8 грамів свіжих дріжджів, по 10 грамів цукру та солі, стільки ж приправ (цей крок опціональний, приправи просто нададуть хлібу нову грань смаку), 20 мілілітрів оливкової олії та 300 мілілітрів води.

Тісто найпростіше замісити міксером. Виливаємо в миску воду, додаємо дріжджі та цукор, висипаємо сіль, обидва види борошна та висівки. Змішуємо все на найнижчій швидкості. Потім додаємо приправи (якщо ви вирішили їх використовувати) та оливкову олію. Вона допоможе зробити тісто гладкішим і еластичним.

Хліб з холодильника: ставимо тісто на ніч, і воно потім запікається за 30 хвилин і завжди пишне

Включаємо середню швидкість та вимішуємо тісто близько 8 хвилин. Дістаємо тісто з миски, підкатуємо на робочій поверхні та на 1,5 години залишаємо в теплому місці, щоб активувалися дріжджі та розпочався процес підйому тіста. Потім формуємо тісто у форму для вистоювання, присипаємо борошном і прибираємо в пакет. Залишаємо в холодильнику до ранку.

Хліб з холодильника: ставимо тісто на ніч, і воно потім запікається за 30 хвилин і завжди пишне

Залишилось тільки запекти хліб. За півгодини до випікання розігріваємо духовку до 250 градусів. Перші 10 хвилин випікаємо тісто з парою, потім знижуємо температуру до 220 градусів і ще 30 хвилин запікаємо без пари до появи рум’яної скоринки.

Хліб з холодильника: ставимо тісто на ніч, і воно потім запікається за 30 хвилин і завжди пишне

Тісто холодної ферментації виходить пишним завжди. Його можна і просто зберігати в холодильнику, а потім швидко випекти хліб за потреби.

https://www.youtube.com/watch?v=5_K8umGFkI8

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...