Кетчуп «Василівна» з 4 кг помідорів: як приготувати на зиму в домашніх умовах

Сьогодні ми розповімо, як приготувати кетчуп «Василівна» з 4 кг помідорів на зиму. Виглядає гарно, ніби з магазину!

Необхідні продукти:

  • 4 кг помідорів
  • 4 кг цибулі
  • 1 кг яблук
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. цукру
  • 0,5 ст. оцту
  • 1 ч. л. червоного перцю
  • дрібка кориці

Покроковий процес приготування:

Цибулю та яблука вимий і очисти. Помідори просто вимий. Поріж кожен з цих інгредієнтів на 4 частини. Переклади все в каструлю з товстим дном і вари близько 2 годин при відкритій кришці.

Остуди, а потім пропусти яблука з помідорами і цибулею через м’ясорубку. Можна і перебити блендером, а потім пропустити через сито. Але перший варіант, як на мене, простіший.

Додай до маси цукор, сіль, оцет, червоний перець і корицю. Корицю, якщо любиш, то можна і 2 чайні ложки додавати для аромату. Гарненько перемішати і поставити на вогонь.

Доведи майбутній кетчуп до кипіння, а потім вари ще 15-20 хвилин.

Гарячий соус розлий по стерилізованим банкам і закатай кришками. Ось і все, дуже смачна заготівля на зиму готова.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...