Кекси, як в шкільній їдальні: випічка, яка нагадує смак дитинства

Шкільні кекси - рецепт приготування

Пам’ятайте кекси, які колись продавалися в шкільних їдальнях? Ніжні, розсипчасті і з родзинками! Ми сьогодні поділимося з Вами рецептом їх приготування, щоб Ви змогли попробувати їх з чашкою какао або чаєм.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • Пшеничне борошно – 300 г
  • Цукор – 230 г
  • Вершкове масло – 230 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Родзинки – 220-250 г
  • Цукрова пудра – 10 г
  • Сіль на смак.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1,5 г

Покроковий процес приготування кексів

Цукор, розм’якшене (не розтоплене) масло, сіль, розпушувач і ванілін ретельно розітріть. Продовжуйте розтирати, додаючи по одному яйця. У вас повинна з’явитися однорідна маса без кристалів цукру.

Родзинки переберіть, промийте, змішайте з просіяним борошном. Додайте до борошна яєчно-масляну масу, перемішайте до отримання однорідного тіста.

Кекси, як в шкільній їдальні: випічка, яка нагадує смак дитинства

Готове тісто викладіть в змащені маслом і присипані борошном форми. Заповнюйте об’єм форм не більше, ніж на дві третини. Випікайте кекси протягом 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Після охолодження витягніть з форм і посипте цукровою пудрою.

Кекс з родзинками можна спекти і в одній великій формі, а потім нарізати на порційні шматочки. Впевнені, вам захочеться поділитися новим рецептом з друзями.

Кекси, як в шкільній їдальні: випічка, яка нагадує смак дитинства

Rating
( No ratings yet )
Loading...