Ситна картопляна запіканка з капустою та як її приготувати в духовці.
Для цієї страви вам знадобиться великий качан капусти, навіть старої. Я подрібнюю її за допомогою особливої техніки: спочатку нарізаю качан кружками, а їх вже ріжу вздовж і впоперек. Взимку готую соус на основі томатної пасти, а влітку використовую свіжі помідори. Адже з ними смачніше!
Необхідні продукти:
- Капуста білокачанна – 0,5 кг
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Червона цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Молоко – 1 склянка
- Сіль – 2 ч. л.
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Цукор – 2 ст. л.
- Італійські трави – за смаком
Покроковий процес приготування:
Качан капусти наріжте квадратиками середньої величини. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на великій тертці. Картоплю очистіть і поріжте на шматочки.
З цибулі та моркви зробіть м’яку засмажку. Потім пересипте до неї капусту. Тушіть хвилин 5. Тим часом відваріть картоплю до готовності у підсоленій воді.
До готової картоплі додайте молоко. Приготуйте пюре. Вмішайте в нього подрібнений часник.
Червону цибулю максимально подрібніть у блендері. Додайте до неї 1 ч. л. солі, цукор, перець, італійські трави та томатну пасту. Перемішайте. Перелийте соус у сковороду з овочами. Тушіть, поки не випарується рідина.
Потім овочеву начинку викладіть у форму, розрівняйте. Поверх начинки викладіть картопляне пюре. Готуйте її в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.