Смачна ковбаса не обов’язково повинна бути м’ясною, особливо саморобна. М’ясо може замінити картопля, а для багатьох це буде не просто смачна страва, а й справжній смак дитинства. Обов’язково приготуйте таку ковбасу, якщо ви ще жодного разу її не куштували, а якщо вона нагадає вам про безтурботну дитячу пору, то це ще один привід скористатися цим рецептом, тим більше, що в ньому немає нічого складного.
Вам знадобиться:
- картопля сира – 500 г;
- сало свиняче несолоне – 100-120 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- часник – 2-3 зубчики;
- манка – 1 ч. л.;
- сіль, перець, мелений лавровий лист – за смаком;
- кишки свинячі – 1 м.
Картоплю чистимо і подрібнюємо, наприклад, за допомогою блендера. Також у блендері можна подрібнити і цибулю. Змішуємо картоплю та цибулю, яка не дасть потемніти першій.
Подальше наповнення «фаршу» може змінюватись, у нашому випадку це обсмажене до золотистої скоринки сало та часник. Якщо ви хочете приготувати пісну ковбасу, можна обійтися і обсмаженою цибулею або додати гриби та інші овочі.
Начинку додаємо до фаршу, солимо, перчимо і додаємо будь-які спеції за смаком. Також для зв’язування інгредієнтів висипаємо в «фарш» трохи манки або панірувальних сухарів. Якщо ви не впевнені в тому, що начинка добре схопиться, можна додати яйце. Добре все перемішуємо.
Тепер беремо підготовлені кишки та начиняємо їх. Зав’язуємо з обох боків. За допомогою зубочистки робимо на поверхні ковбаски проколи, щоб під час приготування кишка не лопнула.
Викладаємо ковбаски на заздалегідь змащений олією лист і відправляємо їх у добре розігріту до 180-200 градусів духовку до готовності. Готові будуть ковбаски тоді, коли зовні стануть рум’яними та золотистими, знадобиться на це 40-60 хв.