Якось на просторах Інтернету помітила дуже цікавий рецепт картоплі з начинкою в духовці та спробувала втілити його у життя. На мій подив вийшло дуже смачно, швидко, а найголовніше, ця страва нагадала мені улюблений фастфуд, але вже корисніший і безпечніший для мого здоров’я. Ділюсь цим унікальним рецептом з вами.
Необхідні продукти:
- Картопля – 6 шт.
- Вершкове масло – 30 г
- Шинка – 100 г
- Пармезан – 30 г
- Сир твердий гауда – 30 г
- Петрушка – 1 пуч.
- Майонез – 2 ст. л.
- Соус тартар – 100 г
- Крабові палички – 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Покроковий процес приготування:
Запечемо картоплю в духовці, зробивши на кожній проколи і загорнувши у фольгу.
Цим часом готуємо начинки. У нас їх буде 3: з шинкою, з крабовими паличками та з соусом «Тартар».
Для першої начинки нарізаємо кубиками шинку. Натираємо сир. Дрібно нарізаємо петрушку. Змішуємо все в одній ємності та заправляємо майонезом.
Для картоплі з начинкою з крабових паличок потрібно: натерти на середній тертці сир, подрібнити крабові палички, змішати та заправити майонезом.
Соус «Тартар» купую в магазині або роблю самостійно з майонезу, натертих солоних огірків, подрібнених каперсів, часнику, кропу та гірчиці.
На гарячому картоплі роблю надрізи навхрест, розкриваю шкірку і трохи розминаю виделкою м’якоть. Поверх кладу вершкове масло, а потім начинку.
Запечена картопля у такий спосіб виходить особливо смачно. Начинки можна подати на стіл окремо, щоб гості могли вибрати самі.