Капустяний пиріг із дріжджового тіста. Рум’яний та пишний

Насичений аромат цього пирога не сплутати ні з чим. Це практично сімейна реліквія, яка переходить від бабусь до мам, від мам до дочок. Капустяний пиріг з дріжджового тіста я люблю давно і за будь-якої можливості готую його для близьких.

Тут не прогадаєш: пиріг виходить завжди соковитим, рум’яним і дуже ситним. Пару шматочків смакоти – і ви наїлися на півдня вперед.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 300 мл
  • Пшеничне борошно – 500 г
  • Цукор – 10 г
  • Яйце – 6 шт.
  • Вершкове масло – 75 г
  • Капуста білокачанна – 600 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Часник – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Кунжут – за смаком

Покроковий процес приготування:

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Молоко трохи підігрійте, розчиніть у ньому цукор та дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хвилин.

Борошно просійте і додайте 1 яйце, 50 г розтопленого вершкового масла і молоко.

Замісіть тісто і дивіться його стан. Якщо потрібно, всипте ще трохи борошна. Добре вимісіть, щоб маса була липкою. Накрийте рушником тісто і залиште в теплому місці на годину.

Для начинки нашаткуйте капусту, натріть моркву, цибулю наріжте кубиками.

Обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору, додайте моркву і 25 г вершкового масла.

Посоліть, поперчіть і всипте сухого часнику за смаком.

Киньте в сковороду капусту, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин. Остудіть.

Відваріть 4 яйця і наріжте кубиками. Додайте в капустяну начинку.

Тісто розділіть на 2 частини. З однієї частини розкачайте пласт, викладіть його у форму. Розподіліть тісто рівно, формуючи бортики.

Викладіть начинку та розкачайте другу частину тіста. Зробіть надрізи і переплетіть косичеою смужки, що виходять.

Викладіть їх на верх пирога та защипніть нижню та верхню частини тіста.

Накрийте пиріг рушником та залиште на 10 хвилин.

Збийте жовток та 1 ст. л. молока, змастіть цим пиріг. За бажанням прикрасьте кунжутом.

Випікайте виріб 40 хвилин при 180 градусах.

Капустяний пиріг із дріжджового тіста. Рум'яний та пишний

Якщо верх пирога сильно підгорятиме в духовці, то накрийте форму фольгою і час від часу перевіряйте готовність шпажкою. Ще гарячий капустяний пиріг я змащую розтопленим вершковим маслом, тоді він апетитно блищатиме. Пишний м’який пиріг підійде як на святковий стіл, так і просто для сімейної вечері.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...