Капуста «Пелюстки» з буряком виходить завжди дуже хрусткою і смачною. Готувати її швидко, найзручніше цю процедуру проробляти в скляній банці об’ємом 2 літри. Якщо ж є для цієї мети макітра, тоді підійде і вона.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Буряк варений – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква (невелика) – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Вода очищена не з під крана – 1 л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 2,5 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл.
Як приготувати:
1. З білокачанної капусти зніміть пару шарів верхнього листя. Тепер сполосніть качан під краном проточної води. Наріжте овоч великими кубиками. Щоб цю процедуру було зручно проробляти, слід в обов’язковому порядку використовувати великий і гострий ніж.
2. Очистіть всі підготовлені овочі. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на грубій терці, часник і буряк наріжте довільними шматками.
3. У банку по черзі складіть всі нарізані овочі, чергуючи їх між собою і повторюючи надалі шари до тих пір, поки вона не стане повною. Придавлювати овочі потрібно тільки в тому випадку, якщо вони не поміщаються в потрібній кількості в банці.
4. Налийте в каструлю воду. Далі всипте сіль і цукор, влийте оцет. Доведіть маринад до кипіння, перемішайте його, щоб сипучі розчинилися повністю.
5. Влийте маринад в банку до овочів.
6. Коли він охолоне, накрийте банку зверху капроновою кришкою.
7. Надішліть капусту на 2-3 доби в холодильник. Хоча вже на другий день її сміливо можна буде подати до столу. Поєднується капуста чудово з усіма м’ясними стравами і будь-якими гарнірами.