Капусняк по-польськи за 30 хвилин

Польський капустняк є ідеальним супом із продуктів, які просто знайшлися в холодильнику. Картопля, капуста, трохи ковбаси, сосисок чи бекону – у хід може піти все.

Для приготування візьмемо 250 г звичайної і 250 квашеної капусти. М’ясо нам не потрібно, обійдемося 200 г бекону і 350 г напівкопченої ковбаси (зійдуть і сосиски).

Додатково: 160 г ріпчастої цибулі, 120 г моркви, 2 літри курячого або м’ясного бульйону, 2 лаврових листки, 280 г картоплі,

2 чайні ложки солодкої паприки, столова ложка солі, 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю.

Всі овочі попередньо дрібно шаткуємо.

Капусняк по-польськи за 30 хвилин

Нарізаємо бекон і ковбасу, після чого починаємо обсмажувати їх відразу в каструлі для майбутнього супу.

Капусняк по-польськи за 30 хвилин

У беконі достатньо жиру, тому смажимо повністю без олії. Три хвилини тримаємо тільки його, а потім додаємо ковбасу.

Капусняк по-польськи за 30 хвилин

Слідом відправляємо овочі: цибулю та моркву. Їм також даємо 3 хвилини.

Капусняк по-польськи за 30 хвилин

На черзі капуста. Викладаємо, перемішуємо і знову засікаємо 3 хвилини.

Капусняк по-польськи за 30 хвилин

На цьому із засмажкою закінчено. Доливаємо бульйон, додаємо квашену капусту, спеції та лавровий лист. Доводимо до кипіння, потім варимо під кришкою 15 хвилин.

Капусняк по-польськи за 30 хвилин

Суп готовий. Капустняк получається завжди ароматний і наварист!

Капусняк по-польськи за 30 хвилин

По супу абсолютно не помітно, що в ньому немає м’яса і ми витратили на нього 30 хвилин. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...