Калина з медом допоможе подолати застуду та підвищити імунітет. Встигніть запастися на зиму!

Ягоди калини дуже корисні для здоров’я. В них дуже багато заліза та вітаміну С. Також в них міститься багато інших вітамінів та магній, йод, фосфор, кальцій та калій. Окрім цього до складу ягід входять амінокислоти, пектини та фітонциди.

Калина заспокоює та оздоровлює організм людини. Вона має сечогінний та антибактеріальний ефект, а також відхаркувальну та жарознижувальну дію.

Слід зазначити, що ці ягоди навіть в сушеному вигляді зберігають всі свої корисні властивості. Завдяки цьому з них можна готувати відвари, різноманітні соки та напої. У калині міститься велика кількість пектину. Тому з ягід можна готувати домашній мармелад.

Як приготувати калину з медом

Нижче наводиться рецепт приготування на зиму калини з медом. Ця заготівля є чудовим засобом для зміцнення імунітету.

Інгредієнти:

  • 0,5 літру меду;
  • 0,5 літру перетертої калини.

Як приготувати:

  1. Ягоди калини слід помити та подрібнити.
  2. Якщо є бажання, то можна видалити кісточки.
  3. Потім додається мед. Краще брати акацієвий мед.
  4. Усе ретельно перемішати.
  5. Залишити суміш на 2 години.
  6. Суміш розкладається у банки.
  7. Зберігати засіб слід у холодильнику або на балконі.

Приготувати цей корисний засіб можна дуже просто та швидко. А зимою він стане постачальником вітамінів та корисних елементів.

Міцного здоров’я!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...