Кабачки з м’ясним фаршем. Як перетворити набридлий овоч в святкову страву

Поки кабачків багато, намагаюся готувати їх якомога частіше. А щоб вони не приїдалися, завжди знаходжу нові цікаві рецепти. Якщо страва виходить смачною, вношу її в свою кулінарну книгу. А найвдаліші потрапляють в особливий розділ. Один з таких рецептів – кабачки з м’ясним фаршем.

Страва відрізняється оригінальністю і красивою подачею. Молоденькі кабачки фаршируються незвичайним способом і запікаються в томатному соку. Завдяки такому способу овоч максимально просочиться м’ясним соком і спеціями, від чого стає в рази смачніший. А невелика кількість тертого сиру додасть страві завершеності.

Необхідні продукти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Яловичий фарш – 200 г
  • Цибуля – 70 г
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Твердий сир – 50 г
  • Томатний сік – 250 мл
  • Соняшникова олія – 100-120 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Розріжте кабачки навпіл, потім кожну половину розділіть уздовж ще на дві частини.

Кабачки з м'ясним фаршем. Як перетворити набридлий овоч в святкову страву

Візьміть дві лопатки (вони послужать обмежувачами) і покладіть між ними шматочок кабачка. Зробіть надрізи під кутом 45 градусів через кожен сантиметр. І такі ж надрізи перпендикулярно першим.

Кабачки з м'ясним фаршем. Як перетворити набридлий овоч в святкову страву

Додайте у фарш часник, пропущений через прес, хмелі-сунелі, сіль і подрібнену цибулю. Добре перемішайте.

Кабачки з м'ясним фаршем. Як перетворити набридлий овоч в святкову страву

За допомогою вилки розподіліть підготовлений фарш в прорізах кабачків. Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією і обсмажте кабачки з двох сторін приблизно 7-8 хвилин.

Кабачки з м'ясним фаршем. Як перетворити набридлий овоч в святкову страву

Перекладіть заготовки в форму для запікання, залийте томатним соком і посипте тертим сиром. Запікайте 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Кабачки з м'ясним фаршем. Як перетворити набридлий овоч в святкову страву

Перед подачею посипте запечені кабачки нарізаною зеленню. Томатний сік з форми можна подати окремо в якості соусу або поставити страву на стіл прямо в формі. Така вечеря припаде до смаку всім членам сім’ї.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...