Кабачки з часником в духовці – соковиті і ароматні

Кабачки з часником в духовці - рецепт приготування

Кабачки з часником в духовці – це закуска, яку можна приготувати досить просто. Виходить вона соковитою і оригінальною за смаком.

Для приготування цієї страви краще придбати овочі молоді, щоб не потрібно було зрізати з них шкірку. Твердий сир слід обов’язково купити якісний. В якості соусу можна використовувати майонез або ж сметану з будь-яким відсотком жирності. Подавати до столу готові кабачки з часником варто з яким-небудь овочевим гарніром, наприклад, молодою відвареною картоплею.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Сир твердий – 30 г.
  • Майонез або сметана – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 0,5 зубчика.

Як приготувати кабачки з часником:

1. Вимийте дуже ретельно кабачок. Якщо на шкірці є подряпини або пошкодження, тоді обов’язково зріжте їх. Також зріжте з двох сторін краї у овоча. Наріжте кабачок кружечками. За товщиною вони повинні бути не більше 1 см.

2. У майонез або сметану видавіть очищений часник. Перемішайте все добре.

3. На деко викладіть кружечки кабачка, посоліть і поперчіть кожен з них. Потім змастіть їх підготовленою начинкою.

4. Натріть на тертці твердий сир.

5. Викладіть його зверху на кожен кружечок кабачка. Можна сир викласти на кабачки після того, як вони запечуться в духовці.

6. Відправте деко в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин. Якщо у вас газова духовка, можливо, час готування буде дещо меншим.

7. Готові кабачки з часником акуратно перекладіть на тарілку. Найзручніше це робити металевою або тефлоновим лопаткою. Щоб страва вийшла більш ефектною на вигляд, наріжте будь-яку зелень і викладіть її зверху на готові кабачки. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...